x

Brabus pripremio džepnu raketu – Smart ForTwo Cabrio!

Smart ForTwo Cabrio u režiji Brabusa ima čak tri završetka auspuha i cijenu pravog sportskog automobila!

Brabusova nova mini kreacija zove se Brabus Ultimate 125 a u suštini se radi o detaljnoj preradi omiljenog „gotovo pa automobila“ Smarta ForTwo. U Ženevi je predstavljena Cabrio inačica, iako su Nijemci obećali u skorije vrijeme ponuditi i inačicu s tvrdim krovom.

 

Ekipa iz Brabusa maleni automobil opisuje riječima „superautomobil dvosjed“ što je u najmanju ruku pretenciozno za automobil koji iz 0.9-litarskog motora sada razvija 125 KS i 200 Nm okretnog momenta uz pomoć nadograđenog turba. Plavi bebač nakon Brabusove intervencije do stotke dolazi za 9.2 sekunde, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 175 km/h, što znači da u gradskoj vrevi svoj „gotovo pa automobil“ možete parkirati poprečno još brže.

 

No osim magije koja je rađena na benzinskom motoru s tri cilindra, Brabus je Smartu dao potpuni estetski preobražaj, i čini se da je zapravo u tome i sav naglasak na ovim motoriziranim kolicima. Tako je mali Smart dobio širi body kit, ogromne 18“ kotače zbog kojih „automobil“ izgleda kao pimpana dječja kolica. Uz sve to Nijemci su dodali čak tri završetka auspuha što bi entuzijaste s puno mašte trebalo podsjećati na Ferrari 458 Italia.

 

Baby blue boja (službenog imena Blu Glauco) našla se i u unutrašnjosti vozila gdje se stopila u kombinaciji s crnom kožom. Ime Ultimate 125 ne odražava samo snagu nego i broj planiranih proizvedenih jedinica. Za one koji se odluče za jedan od 125 Ultimate-a to će ih stajati 50 tisuća eura, što je otprilike ista suma koju je potrebno izdvojiti za novi Mercedes-AMG C43. Ali Mercedes ne možete parkirati poprečno…

 

Brabus Ultimate 125 predstavljen je na ovogodišnjem sajmu u Ženevi uz Brabusovu preradu Mercedes-AMG C63 S kabrioleta.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.