x

Braća Karabatić priznali krivicu!

Braća Nikola i Luka Karabatić odustali su od žalbe na odluku kojom su osuđeni na dva mjeseca uslovnog zatvora i 10.000 eura, čime je ova presuda postala pravosnažna.

Njihov advokat je saopćio da su dvojica poznatih rukometaša odustali od daljeg procesa, čime su praktično priznali krivicu.

 

``Osuđeni smo! Ne slažemo se tom odlukom, ali se nećemo žaliti. Nije mi uopće problem živjeti s tim.``, kazao je Nikola iako je prethodno najavljivao da će nastaviti sa svojim bratom borbu za pravdu.

 

Ipak, braća su svoju odluku da se ne tužakaju i povlače po Sudu obrazložili time ``da ne žele svoju porodicu koja je u procesu širenja dalje opterećavati procesom koji bi mogao trajati još nekoliko godina.``

 

Karabatići su u februaru osuđeni pred sudom u Monpeljeu zbog učešća u prevari prilikom klađenja na utakmici između Monpeljea koji je već bio obezbijedio titulu 2012. godine i Sesona, koji se borio za opstanak, a koju je šampionski tim izgubio. Braća su bila članovi Monpeljea. 

 

Na kladionici je uplaćena suma veća od 100.000 eura. Nikola Karabatić je isticao svoju nevinost, dok je Luka priznao da se kladio sa svojom devojkom i poručio da se radi o ``glupom potezu mladog igrača``.

 

U cijelom procesu osuđeno je ukupno 16 ljudi, a kazne se kreću od 10.000 do 40.000 eura i četiri mjeseca uslovnog zatvora.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.