x

Braća zagrljena otišla u smrt!

Udavit ću se, upomoć! - zapomagao je Bojan Ivanišević (23) na jezeru Đipa, nedaleko od Donjeg Katuna kod Varvarina. „Brate moj, izvući ću te, drži se”, skočio je u vodu Bojanov brat Aleksandar Ivanišević (21). Nažalost, mladim ljudima nije bilo spasa i obojicu je za nekoliko sekundi vir povukao na dno.

Bojan Ivanišević je u nedjelju po podne ručao sa suprugom Jelenom, kćerkama Tanjom (4) i Sanjom (1) nakon čega je sa bratom Aleksandrom otišao da iz njive donese lubenice kako bi se osvježili.

- Rekao mi je da ide svojim ljepoticama da donese slatku lubenicu iz njive. Ne znam zbog čega su u jednom trenutku skrenuli sa puta i otišli na jezero Đipa. Uvijek sam ga odgovarala od toga da ide tamo da peca, pogotovo da ulazi u vodu jer su i on i moj djever neplivači. To je jezero odakle izvlače pijesak i prepuno je virova - kroz jecaje priča Bojanova supruga Jelena.

Bojan se više od dva sata nije javljao na telefon, zbog čega su briga i strah obuzeli Jelenu.

- Tri puta je mobilni zvonio do kraja, ali se Bojan nije javljao. To nije bio njegov običaj, kao da sam predosjetila da se nešto dogodilo. Četvrti put, oko 16 sati, na njegov telefon mi se javio komšija. Rekao mi je: „Jelena, djever i muž su ti se udavili za nekoliko sekundi”. Aleksandar je pokušao da spase Bojana koji je zapomagao i koga je pjesak vukao na dno, međutim, obojicu je vir savladao. Nisam mogla da povjerujem šta se dogodilo. Cijeli svijet mi se sručio u trenutku. Šta sada da kažem našim kćerkicama kada me pitaju gdje im je otac - priča uplakana Jelena.

Ona kaže da su ronioci tijela pronašli jučer.

- Evo čekamo da ih presvuku i spreme za sahranu koja je sutra u 13 sati. Teško mi je. Shvatite, ne mogu više riječ da izustim - rekla je Jelena prije nego što je spustila slušalicu.

Na svom fejsbuk profilu Bojan Ivanišević je u petak postavio fotografiju upravo sa jezera Đipa gdje se dva dana kasnije utopio. Na fotografijama je vidno nasmijan i srećan i uz fotografije je postavio komentar: „kupanje”.

Ronioci Specijalne jedinice Policijske uprave Kruševac izvukli su u ponedjeljak oko deset sati tijela braće Ivanišević, koja je preuzeo otac Siniša. Bili su zagrljeni kad su se utopili i u istom položaju su ih zatekli na dnu jezerca.

Porodica Ivanišević je izbjegla iz okoline Benkovca, a sada živi u selu Sikirica kod Paraćina.

- Vidio sam ta dva momka i još jednog kratko ošišanog, istetoviranog mladića koji je bio s njima. Druga grupa, u kojoj je bilo desetak momaka i djevojaka, bila je nešto dalje, na drugom jezercu. Njih su dvojica bili neodlučni i vidjelo se da ne umiju da plivaju. Opomenuo sam ih da je kupanje za neplivače tu opasno jer je dubina vode 10 i više metara i naglo se propada u dubinu. Pola sata poslije povratka kući čuo sam policijsko vozilo i rekli su mi da su se dva momka udavila - priča Miroslav Branković iz Donjeg Katuna.

Izvor:Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.