x

Brat i sestra zajedno do pobjede!

O mladoj Edisi Kovač iz Tuzle već smo pisali. Podsjećanja radi, desetogodišnja Edisa je članica kluba borilačkih sportova ``Sinbra`` iz Tuzle gdje ostvaruje sjajne rezultate. Karateom se bavi pet godina, i ponosno nosi smeđi pojas. Do sada je osvojila 78 medalja, od čega 55 zlatnih, 15 srebrenih,  8 bronzanih, te 6 pehara. 

 
- Sve medalje predstavljaju dio mene moj trud, moje rezultate i svaka mi je podjednako važna, međutim tu se izdvaja medalja iz Đakova gdje sam na takmičenju ``Zlatni Dukat Slavonije`` osvojila 1 mjesto, te pored medalje dobila i vrijedan zlatni dukat. Za moj uspjeh pored moje porodice zaslužni su i moji treneri iz kluba u kojem treniram kojim se ovim putem puno zahvaljujem Lejla Ferhatbegović, Una Selman, i Fikret Selman.

- Trenutno se pripremam za Državno prvenstvo za djecu gdje se nadam da ću osvojiti 1 mjesto, priča Edisa za naš portal koju smo zatekli na Slanoj Banji u Tuzli,  gdje zajedno trenira sa svojim bratom Adisom koji također ostvaruje zapažene rezultate.

 
Iako ima samo sedam godina, nosilac je zelenog pojasa, 15 medalja od čega 12 zlatnih i 3 bronzane. Od takmičenja na kojima je učestvovao izdvaja Konjic, Bugojno i TK open. Moramo priznati da je ovo zaista lijep put naše mlade djece, koju zasigurno sportom sklanjamo sa ulice, te vršimo i vaspitno-socijalizacijsku aktivnost koja znatno može uljepšati njihovo odrastanje i pripremiti ih za uloge i odgovornosti u odraslom dobu. Ovim putem možemo podstaknuti i sve druge roditelje da svoju djecu svakodnevno stimulišu sportom-zdravim načinom života.
 
Vaša je dužnost da ohrabrite djecu da se bave sportom, da ih podržavate u njihovim izborima i ciljevima, da im obezbjedite finansijsku i emocionalnu  podršku, da budete informisani o svim važnim aspektima sporta mladih, da svoj porodični život organizujete tako da ne trpi ni vaša porodica ni sportska aktivnost djeteta. Uvjereni smo da će baveći se sportom, uz vašu podršku i bezuslovnu ljubav, vaša djeca steći znanja i vještine korisne za budući život: naučiće kako da se nose sa pobjedama i porazima, da poštuju pravila fer pleja i sportskog ponašanja, izgradiće dobar sportski karakter, postati tolerantnija i suosjećajnija, steći samopoštovanje i sigurnost, razviti navike zdravog življenja, postati uspješniji i zadovoljniji članovi samog društva i naše društvene zajednice.
 
Tekst:Amer Hodžić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.