x

Brazilske ljepotice nose tange, a muškarci?

Karneval u Rio de Žaneiru će biti održan od 9. do 14. februara. Evo nekoliko zanimljivosti o ``najluđem mjestu na svijetu``.

Mnogima su asocijacija za Rio zgodne ljepotice oskudno odjevene, koje plešu u ritmu sambe. Međutim, ni muškarci u Brazilu nisu za potcjenjivanje.

Oni zajedno sa djevojkama igraju, pjevaju i zabavljaju milione turista koji svake godine posete najluđi karneval na svijetu.

I svi znamo - djevojke nose tange, neke i takozvane brazilke, a muškarci? U čemu oni defiluju?

Njihova ``garderoba`` za tu priliku se zove sunga. To su, zapravo, kupaće gaće koje mnogi od njih nose i kada na plaži igraju fudbal, na primjer.

Ali, nije samo po tim ljepotama Rio poznat.

Smješten u zalivu Guanabara, okružen planinama obraslim tropskim biljem, pješčanim plažama i lagunama, ovaj grad godišnje posjeti čak tri miliona turista.

Oni dolaze zbog više od 50 kilometara pješčanih plaža, a među njima su najpoznatije Kopokabana i Leblon.

U ovom gradu se nalazi čuvena statua HristaIskupitelja na brdu Korkovado. Iako je dozvoljeno popeti se do statue i, iako su odatle stvarno najljepše fotografije, prvo provjerite vremensku prognozu, jer ovaj spomenik nekoliko puta godišnje pogodi grom!

Panoramu grada ćete jednako dobro vidjeti i sa brda Glava šećera, do kog vas vozi žičara sa same plaže.

Grad ćete najbolje upoznati vozeći bicikl - za to postoji 74 km uređenih staza. Sigurno nećete baš na vrijeme stići do odredišta, jer su ovdje ulice i zgrade prava umjetnička djela, budući da je ulična umjetnost u Riju legalizovana 2014.

Ali, legalizovana je i prostitucija. Samo pazite - mnoge prelijepe djevojke su, zapravo, muškarci!  Rio ima veliku zajednicu transvestita, a treba da znate i da mnogi moteli nisu moteli, već ``seksualna igrališta``.

Ako volite prirodu obavezno treba da obiđete najveću šumu u urbanoj sredini - Floresta da Pedra Branca, kao i Nacionalni park Tižuka - pluća grada koja imaju više od 10.000 metara kvadratnih.

U ovom gradu možete da vidite i čuvenu Marakanu - fudbalski stadion koji je na Svjetskom prvenstvu 1950. godine, kada je Brazil igrao protiv Urugvaja, primio oko 200.000 navijača!

Ako volite da igrate, onda je Rio pravo mjesto za vas - najpoznatiji brazilski ples je samba, a u gradu ima više od 200 škola sambe. Od januara kreću pripreme za najveći svjetski karneval, pa su škole ovog plesa u brojnim favelama otvorene za sve, pa i za vas.

 

Izvor: Mondo.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.