x

Brega otkazao Ukrajincima i vratio im 50.000 eura!

Goran Bregović, ipak, neće komponirati pjesmu kojom će se Ukrajina predstaviti na Eurosongu 2014 u danskom Kopenhagenu. Brega je već dao nalog da se Ukrajincima vrati 50.000 eura, koliko su mu bili uplatili za njegov angažman u ovoj muzičkoj priči.

Čuveni kompozitor i muzičar na ovaj korak se odlučio zbog brojnih obaveza te ozbiljnosti i veličine projekta ``Saso Mange - večer donatora``, koji će biti upriličena 19. decembra u sarajevskoj Zetri i okupit će najveće regionalne zvijezde, među kojima su Vlatko Stefanovski, Gibonni, Tonči Huljić, Severina, Branko Đurić Đuro sa svojom ``Bombaj štampom`` i brojni drugi, a očekuje se dolazak i svjetski poznatih muzičara.

Te večeri će svoju veliku promociju doživjeti Fondacija ``Gorica - Goran Bregović``, čiji je cilj da podrži i materijalno pomogne učenike i studente romske nacionalnosti u Bosni i Hercegovini.

Bregović se trenutno nalazi na svjetskoj turneji na kojoj promovira aktuelni album ``Šampanjac za Cigane``, a sve vrijeme između koncerata provodi u hotelskim sobama, gdje priprema aranžmane za kompozicije koje će uz njega u Zetri izvesti njegovi gosti te talentirani Romi.

Sa Bregom rade dva asistenta iz Orkestra za svadbe i sahrane, dok je u Sarajevu angažirao tri saradnika.

Radi se o aranžmanima za 12 romskih kompozicija koje su na našim prostorima neeksploatirane, a u svijetu su veliki hit.

``Romale`` u hip-hop stilu

Iako se repertoar koji će 19. decembra u Zetri izvesti Bregović i njegovi gosti još čuva u tajnosti, saznajemo da se pripremaju brojna iznenađenja. Jedno od njih publici će prirediti Đuro i ``Bombaj štampa`` koji će u hip-hop maniru izvesti pjesmu ``Romale``.

Izvor:Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.