x

Brena PROGOVORILA o prvoj pjevačici Slatkog grijeha kojoj je PREOTELA SLAVU!

Nakon što je Kurir pronašao prvu pjevačicu Slatkog greha Spasu Mečanin, njena nasljednica Lepa Brena otkrila je da je dugo bila u njenoj sijenci jer su svi za njenu koleginicu govorili da je se*s-bomba, a za nju da je promašaj! Vlasnica „Granda“ prisjetila se kad je početkom osamdesetih došla u bend nekoliko dana poslije Spasinog odlaska.

Vratite Spasu

 

- Pripremali smo se za nastup u hotelu, čiji je direktor obožavao njihovu bivšu pjevačicu Spasu. Bila je senzibilna, vrlo erotična, sek*epilna riba, što ja nisam bila. Nekako sam uvijek imala odbojnost da sa 20 i kusur godina naglašavam erotičnost jer sam već bila prenaglašena. Za svoje godine sam, na neki način, bila drska. Kad smo došli u hotel i ugledao me direktor onako krupniju, puniju i divlju, rekao je Saši: „Gospodine Popoviću, mislim da je ova djevojka pravi promašaj. Nama se više svidjela Spasa. Vratite nju.“ Sale je stao u moju odbranu: „Pa vidjećete, Brena je tek došla, nema ni sedam dana da je s nama. Neviđeni je potencijal. Samo nam dajte priliku.“ Nisam bila kao Spasa, niti njegov tip - ispričala je folk zvijezda u emisiji „Iz profila“.

 

Brena kaže da je Spasa ostavila na nju ogroman utisak kad ju je prvi put ugledala na njenom posljednjem nastupu.

 

Upornost se isplati

 

- Otišla sam u hotel, tamo sam se upoznala s bubnjarom i gitaristom. Rekla sam im: „Ja sam Brena, pjevala sam tu prekoputa, sada studiram u Beogradu.“ Pitali su me da li bih bila voljna da otpjevam nešto s njima. Imali su predivnu pjevačicu, koja je tada imala smaragdnozeleni komplet i smaragdnozelene oči, ta žena je bila fascinantna. Zamolila sam Popovića da otpjevam nešto s njima. Sjećam se da me je pitao ko sam, a ja sam mu rekla: „Ja sam Brena.“ Rekao mi je da oni imaju pjevačicu, a ja mu odbrusim: „Da, vi imate pjevačicu, ali nemate ovakvu.“ Nastala je doza šarmantne drskosti. Otpjevala sam četiri-pet pjesama i tako je sve počelo - zaključila je pjevačica.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.