x

Bridgetown: Glavna karipska destinacija!

Šta još reći osim da se radi o jednom od najeksluzivnijih destinacija u svijetu koja ne prestaje privlačiti turiste iz svih krajeva svijeta. To je još jedan dragulj Kariba i prekrasni otok s nevjerojatnim plažama, očaravajućom okolicom i ljubaznim domaćinima. Bridgetown predstavlja središte događanja i glavni grad Barbadosa, a nalazi se na jugozapadnom dijelu otoka.

Cijeli otok jedna je velika tirkizna laguna koja je odlučila udovoljiti svim zahtjevima svojih gostiju. Zapadna obala poznata je po pješčanim plažama od kojih vam zastaje dah, prekrasnih litica, hotela i restorana.

Južna obala više je prilagođena mladima željnima ludih noćnih provoda. Ovdje će svi koji žele pronaći zabavu po pristupačnim cijenama. Otok nije nimalo jeftin, ali zato uz malo truda moguće je barem malo uštedjeti na raznim tipovima smještaja. Kamo se god zaputili nećete se razočarati, jer plaže Barbadosa poznate su diljem svijeta.

Bridgetown je grad bogate povijesti. Osnovali su ga Britanci u 17. stoljeću. Radi se o glavnoj karipskoj destinaciji koja predstavlja financijski, kongresni i informatički centar Kariba. U trenutku dolaska Britanaca grad je bio naseljen, a tragova nekadašnjeg života danas ima malo.

Uživanje na plažama zasigurno je jedna od popularnijih aktivnosti gostiju koji se odluče na dolazak, ali isto tako se preporuča obilazak grada u sklopu organiziranih tura. Radi se o izletu koji traje oko 2 sata, a obuhvaća nekoliko lokacija kao što je crkva sv. Marije.

Broad Street glavna je ulica u gradu i vaš putokaz želite li malo shoppingirati. Ispunjena je raznim dućanima u kojima ćete pronaći sve što vas zanima, a kada ćete htjeti malo odmoriti to ćete moći učiniti u jednom od restorana.

U istoimenoj ulici nalaze se još nekoliko važnih lokacija. Parlament je jedna od njih, a predstavlja treći najstariji parlament u Commonwealthu. Trg Narodnih junaka nalazi se nasuprot zgrade parlamenta.

Izvor: putokosvijeta.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.