Britanska glazbena diva gostuje u Hrvatskoj: Gabrielle nastupa u gradu Hvaru!

27.08.2014 20:00
britanska-glazbena-diva-gostuje-u-hrvatskoj-gabrielle-nastupa-u-gradu-hvaru-main

Britanska pjevačica Gabrielle nastupit će u Venerandi 27. kolovoza. Dvostruka dobitnica BRIT Awardsa nakon prošlogodišnjeg nastupa na umaškom ATP turniru stiže ponovno u Hrvatsku, na radost svih domaćih obožavatelja.

Prelijepi ambijent hvarske Venerande uz najveće hitove ove karizmatične britanske pop dive su i više nego dovoljan razlog da se i vi uživate u jednoj od najljepših glazbenih priča ovoga ljeta.

 

Karte se mogu kupiti u sustavu Eventima i na svim prodajnim mjestima Tiska.

 

Louisa Gabrielle Bobb je svjetsku karijeru započela 1993. godine svojim prvim singlom „Dreams“ koji je poharao svjetske top liste. Nakon toga izdaje uspješne singlove ``Going Nowhere``, ``Give Me A Little More Time``, ``Walk on By`` i ``If You Ever`` – duet s grupom East 17. Novi veliki uspjeh ostvaruje 2000. godine povratničkom pjesmom „Rise“ koja osvaja britansku top listu singlova, a istoimeni album osvaja britansku top listu albuma i ostaje na prvom mjestu tri tjedna. Koautor pjesme ``Rise`` bio je Bob Dylan, a u pjesmi su korišteni dijelovi iz Dylanova hita ``Knockin` on Heaven`s Door``.

 

Nedugo nakon toga izdaje melankoličnu baladu „Out of Reach“ kao soundtrack filma „Bridget Jone`s Diary“ te kolekcije najvećih hitova „Dreams Can Come True, Greatest Hits Vol. 1“. Nakon duže pauze i šest godina od posljednjeg albuma, prošle godine izdaje novi album ``Now and Always: 20 Years of Dreaming``, kompilacijski album kao spomen na 20 godina od prvog singla i ujedno velikog hita „Dreams“. Zanimljivo je istaknuti kako je pjevačica prije toga najavila pauzu kako bi se posvetila majčinstvu, međutim, susreti i početak suradnje s producentima Syience (Beyoncé, Mary J. Blige) i Naughty Boy (Emelie Sandé) su je vratili u studio, na oduševljenje svih obožavatelja.

 

Novi, šesti studijski album se sastoji od dva diska na kojima su 34 pjesme, od čega sedam potpuno novih, među kojima i singl „Say Goodbye“.

 

Gabrielle naglašava kako je profesor u srednjoj školi zaslužan što se počela baviti glazbom. Zadao joj je da napiše svoju prvu pjesmu, a pjesama je uskoro bilo sve više. Tada su joj inspiracija bili Madonna, Duran Duran, Wham!, Culture Club... Obožavala je i  Michaela Jacksona čiji je veliki poster držala na zidu. „Imao je čokoladnu boju kože i željela sam ga liznuti. No, na nevini, dječji način“, prepričava Gabrielle. Kaže da su joj uzori Madonna i Dionne Warwick jer su već toliko dugo godina konstantno u vrhu.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.