x

Britanski stručnjak u oblasti kreativnog preduzetništva David Parrish održao radionicu u Sarajevu!

Britanski stručnjak u oblasti kreativnog preduzetništva  David Parrish održao je jučer radionicu u Sarajevu! U cilju podsticanja preduzetništva u zemljama Balkana, Švicarska vlada kroz Državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) podržava Preduzetnički projekt (Entrepreneurship Program) čiji je jedan od ciljeva razvoj preduzetništva kroz interakciju sa stručnjacima iz cijelog svijeta, kao što je David Parrish.

David Parrish je britanski keynote govornik i predavač na svjetskim univerzitetima, ekspert u područjima marketinga, međunarodnog poslovanja i biznisa koji je imao priliku da savjetuje preduzetnike u više od 50 zemalja svijeta, te konsultant u oblasti kreativnog preduzetništva.

 

Parrish u BiH održava  niz radionica u partnerskim organizacijama u sklopu Preduzetničkog Projekta kao što su Spark Business park u Mostaru, Inovacioni centar u Banja Luci, Networks Foundation i Internacionalni univerzitet Burch u Sarajevu, na teme kreiranja business strategije za start-upe, kreativnog poslovanja i marketinga, kao i načine vođenja i motivisanja samih start-upova u područjima kreativnog poslovanja.

 

David je počasni član udruženja Chartered Institute of Marketing, Institute of Business Consulting, i Royal Society of Arts (RSA). Autor je knjiga T-Shirts and Suits: A Guide to the Business of Creativity i and Chase One Rabbit: Strategic Marketing for Business Success koje će po prvi put biti predstavljene u Bosni i Hercegovini.

 

Preduzetnički projekt podržan u sklopu Švicarskog Sekretarijata za Ekonomske Poslove (SECO EP) je dio globalnog programa koji se osim u Bosni i Hercegovini, sprovodi u Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Peruu i Vijetnamu i koji će do 2019. godine podržavati, razvijati i jačati organizacije unutar preduzetničkog ekosistema, start-upove i brzorastuće male biznise.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.