x

Brzi osvježavajući kolač s trešnjama!

Jedva smo dočekali pravu sezonu trešanja, a sada kada su tu ne možemo ih se zasititi. S obzirom na to da se sada nalaze skoro u svakome domu donosimo vam recept za kolač koji možete spremiti bez pola muke kada vam gosti stignu nenajavljeni u posjetu.

Ovaj ‘spas u zadnji čas’ možete poslužiti još topli uz kuglicu sladoleda od vanilije ili pak ohlađenog posutog šećerom u prahu. U kombinaciji sa sladoledom ili smrznutim šlagom ovaj desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a vi se nećete pošteno ni pomučiti da ga napravite. Ako više volite malo kiselije umjesto trešanja stavite višnje.

 

Evo jednostavnog recepta koji će vas oduševiti.

RECEPT – BRZI KOLAČ S TREŠNJAMA

Sastojci:

  2 šake zrelih trešanja ili višanja

  šoljica brašna

  šoljicaa mlijeka

  pola šoljice šećera ( količinski po želji ili možete upotrijebiti steviju, agavin sirup i sl.)

  ekstrakt vanilije

  1 prašak za pecivo

  125g maslaca

  sladoled od vanilije

 

Priprema: 

Umutite brašno i šećer u mlijeko. Dodajte im prašak za pecivo i ekstrakt vanilije te sve skupa dobro promiješajte. U protvanu ili kalup po želji rastopite maslac, a zatim na njega izlijte smjesu pa po njoj pobacajte trešnje ili višnje kojima ste izvadili košpice.

 

Pecite tako oko 20 minuta na 180 stupnjeva Celzijusa. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen, a ako je gotov pustite neka odstoji par minuta, a zatim ga još toplog poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije. U slast!

 

Izvor: she.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.