x

Budite OPREZNI: 80 odsto muškaraca pravi ovu GREŠKU kada kupuje cipele!

Iako se hvale kako kupuju mnogo brže od žena, muškarci nekada i ne shvataju da konstantno prave istu grešku kada su cipele i njihova kupovina u pitanju.

Naime, mnogi muškarci, a da to i neshvataju, kupuju pogrešnu veličinu cipela. Koncentršu se na dužinu, a ne razmišljaju o širini stopala. I to čini čak 75-80 odsto muškaraca, tvrdi Rajan Stovi, trgovac cipelama.

 

“Obično nose prevelike cipele. To je prva stvar koju uočimo”, tvrdi Stovi i napominje da većina muškaraca jednostavno ne obraća pažnju na širinu kad traže nove cipele.

 

Budući da proizvođači još ne proizvode iste cipele u različitim širinama, oni muškarci koji nemaju “idealno” simetrična stopala (a ko ima?!), završe s obućom koja im je predugačka ili preširoka, piše ``Business Insider``.

 

Kad Stovi pomaže muškarcima pri kupovini cipela, on mjeri prvo dužinu od nožnog palca do pete, a zatim od najšireg dijela stopala do pete.

 

“Kod većine muškaraca radi se o dvije različite mjere. Nisu sva stopala jednako proporcionalna, a bitan je i volumen. Svaka osoba jednostavno mora da nađe cipelu koju će najugodnije ispuniti svojim stopalom.”

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.