x

Budite oprezni: Ovo je najčešći razlog raskida veze!

Statistike pokazuju da se kao razlog raskida veze ili razvoda braka najčešće pojavljuje nekontrolisana ljubomora. Naučite da kontrolišete ljubomoru kako ona ne bi pokvarila vaš odnos.

Nekontrolisana ljubomora je jedan od najčešćih razloga raskida veze i razvoda braka, pokazuje statistika. Ne dozvolite da ``tračak sumnje`` istisne najljepša osjećanja i pokvari harmonične odnose, već naučite da kontrolišete ljubomoru. 

 

Bivša djevojka - Većina dama ima ``pik`` na bivše djevojke svog partnera, posebno na one koje u koje su bili zaljubljeni. Najbolje je da mu iskreno saopštite da vam smeta ako se suviše često srijeće s njom. Nikako nemojte sa dotičnom da se obračunavate ``iza njegovih leđa`` ili da mu tjerate inat sa vašim bivšim. 

 

Najbolja drugarica iz djetinjstva - Mada ste svjesni da između njih nikada nije bilo ništa, strepite da bi prikrivena osjećanja mogla da ``ožive``. Još kad čujete kako je u razgovoru on ``podiže u oblake``... Ipak, ukoliko je vam je partner posvećen, provodite puno lijepih trenutaka zajedno i smijete se, nema razloga za brigu. Vi ste njegova stvarnost, a povremeno viđanje sa starom drugaricom i lijepa riječ o njoj ne znači da ima skrivene namjere. Uostalom, nekada možete i svi zajedno da odete na piće. 

 

Koleginica sa posla - Svakodnevno na poslu, on je u društvu lijepih i dotjeranih koleginica i zato teško podnosite njegova dežurstva. Prije nego što poludite od ljubomore, predložite mu da zajedno izađete sa njegovim kolegama i koleginicama. Kada bolje upoznate ``potencijalnu konkurenciju``, znaćete da li imate osnova da sumnjate u partnera. 

 

Slučajna prolaznica - Čim kroči na ulicu, vaš partner će svakako naići na mnogo lijepih i zgodnih djevojaka i apsurdno je da budete ljubomorni unaprijed. Ako ga ``uhvatite`` kako se smješka slučajnoj prolaznici ili se okreće za njom, ne znači da će da vas prevari čim mu se ukaže prilika. Umjesto da mu pravite ``pakao od života`` zbog svake zgodne djevojke na ulici, imajte više povjerenja u njega, jer je od svih žena izabrao baš vas. 

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.