x

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Legend Elisabeth!

Sajam automobila u Ženevi počinje već iduće sedmice, a svi zaljubljenici u dobre automobile, kao i sve kompanije koje će se predstaviti na tom sajmu željno ga iščekuju. Među njima je svakako i legendarni Bugatti. Naime, prema najnovijim informacijama, čini se kako će ova kompanija da predstavi Grand Sport Vitesse Legend Edition model, koji je nazvan po Elisabeth Junek, ženi koja je bila vozač trka iz dvadesetih godina.

Naime, ona je skoro pa pobjedila 1928. godine na Targa Florio manifestaciji, ali ju je problem sa kočnicama u tome spriječio. Zbog toga, ona je trku završila na petom mjestu. Međutim, to nije nimalo spriječilo Bugatti u namjeri da svoj model nazovu upravo po njoj.

Prema nezvaničnim informacijama, čini se kako je automobil koji je ona vozila, Type 35 B bio inspiracija za Grand Sport Vitesse Legend Elisabeth Junek Edition. Ovaj model pokretaće 8.0 litarski W16 motor, koji proizvodi 1200 „konja“ i 1500 Nm obrtnog momenta. Motor je povezan sa sedmostepenom dual clutch transmisijom, koja će ovom modelu omogućavati da od 0 do 100 km/h ubrza za nevjerovatnih 2,6 sekundi. 

Izvor: automoto.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.