x

Bundeve su nove saksije!

Sa dolaskom jeseni stigle su nam tikve i bundeve raznih veličina i oblika. One su predivna jesenja namirnica koja se može konzumirati na brojne načine te su nezaobilazan dekor za pravljenje jesenjih aranžmana i ukrasa.

Takođe, od bundeva možete napraviti i saksije za cvijeće, dekoraciju koju možete držati u dvorištu, ispred vrata ili u kući.

 

Saksije od bundeva izgledaju vrlo dekorativno, naročito u jesenjem periodu. A ovaj projekat ``uradi sam`` je brz i jednostavan.

 

Možete ih napraviti nekoliko, jer lijepo izgledaju zajedno ili kao individualni ukras.

 

Sve što treba da napravite jeste da izrežete vrh bundeve, uklonite unutrašnje meso i košpice, napunite ih zemljom i posadite cvijeće koje želite.

 

Ovako zasađeno cvijeće može biti i odličan poklon za dragu osobu koja će biti oduševljena nečim što ste sami napravili.

 

Može stajati i vani, ali trajaće duže ako nije stalno izložena jakom suncu. Možete ih napraviti nekoliko, pa ih grupisati u dvorištu ili na terasi, a možete koristiti i manje bundeve za manje biljke, koje možete držati i na stolu ili nekom drugom mjestu u stanu.

 

U tom slučaju, ne zaboravite staviti nešto ispod bundeve, da vam ne bi curila voda prilikom zalijevanja.

 

Ako ste fan Noći vještica, možete bundevu maštovito izrezbariti i onda u nju posaditi cvijeće te je staviti kod ulaznih vrata.

 

Mogućnosti su razne.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.