x

CABARET WINTER FEST: Na otvorenju zimskog festivala u Zenici uživao i Tarik Filipović!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra

Sinoć je zvanično počeo jedini zimski festival u Zenici ``CABARET WINTER FEST`` u organizaciji braće Petrović, Ivana i Andrije.

U 18:00, u zimskoj bašti Cabaret cluba, brand by braća Petrović, koja se nalazi ispred zgrade Gradske uprave, održalo se otvorenje najveće izložbe zeničkih slikara na jednom mjestu, sa izloženih preko 200 djela. Također su izložene slike i umjetnika iz cijele BiH, koji su nedavno učestvovali na velikoj likovnoj koloniji, također u organizaciji blizanaca Petrović. Sva djela će biti prodajnog karaktera te će se time pomoći rad UG MOST. Kompletna izložba će biti posvećena naglo preminulom Zeničkom umjetniku Bruni Lozančiću.

 

Od 20:30 u Cabaret clubu se upriličilo otvorenje jedinstvene izložbe osoba sa posebnim potreba iz Udruženja ``ZVIJEZDA`` iz Zenice, sa kojima je organizacioni tim i Zdena Šarić-Pisker radili puna 3 mjeseca radionice.

 

Nakon otvorenja izložbe uslijedila je svirka kultnog Zeničkog benda ``THE TAXI BAND`` gdje su organizatori  radili koncert u čast sjećanje na djela, lik I umjetničko stvaralaštvo JOHN LENNONA, gdje su sjajni ``VUKOVI`` izveli najljepše pjesme pomenutog umjetnika. Ovo je do sada, po riječima braće Petrović bilo najjače posjećeno otvorenje festivala, gdje je se na desetine ljudi vratilo.

 

Važno je naglasiti da je ulaz za sve događaje bio slobodan, jer je festival samofinansirajući.

 

Za danas organizatori najavaljuju koncert zeničke primadone, koja svome gradu posvećuje prvi koncert sa svojim prijateljima. Gospođa Safija Vučenović, koja je inače članica ženskog hora KUD ŽELJEZERA ZENICA je i jedina kandidatkinja iz Zenice koja je učestvovala u mega popularnom showu ``NIKAD NIJE KASNO``. Koncert počinje od 20:00 uz mnoštvo gostiju, a ulaz I za ovaj događaj je slobodan...

(Izvor: zenicabog)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.