x

CIJELO VRIJEME JE UZ NJEGA: Da bi pokrila troškove liječenja, Schumacherova supruga počela da...

Legendarni vozač Formule 1 i sedmerostruki svjetski šampion, Nijemac Michael Schumacher, doživio je krajem 2013. godine tešku nesreću na skijanju u francuskom resortu Mirabel.

Nakon što je pao i udario glavom Schumi je ostao bez svijesti. Pokazalo se da je došlo do unutrašnjeg krvarenja u mozgu. Hitno je prebačen u bolnicu u Grenobleu, zatim u specijalizovanu kliniku i na kraju otpušten na kućno liječenje, za što je preuređena vila na obali Ženevskog jezera.

 

U njoj svakodnevno o Schumacheru brine tim vrhunskih specijalista, ali sve to jako mnogo košta.

 

Michael i dalje ne može govoriti niti se samostalno kretati, a navodno je na trenutke svjestan i može komunicirati sa okolinom. Ipak, sve te informacije su manje-više nezvanične, jer se strogo čuva njegova i privatnost njegove familije.

 

Ipak, jasno je da su troškovi liječenja vrlo visoki uprkos pravom bogatstvu koje je Schumi imao i već se približavaju cifri od 15 miliona eura. Tako je sada procurila informacija da je njegova supruga Corinna prodala privatni avion za 34,4 miliona eura kao i luksuzno imanje u Trysilu sjeverno od Osla (Norveška) za 2,8 miliona eura.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.