x

CITROËN Berlingo – član obitelji, ali i vrijedni djelatnik!

Novi stari Berlingo nudi više opreme i dorađeni BlueHDi motori, čime se ovaj praktični Citroën još više iskazuje na obiteljskim putovanjima sa svojom funkcionalnošću, ali i u službi kao vrijedni suradnik.

Segment vozila koji je kroz svoje radne staže napredovao u puno više od samo dostavnog vozila, svakako u mnogome može zahvaliti Berlingu koji se etablirao kao zaštitni znak ove zanimljive podskupine vozila. Najzanimljivije od svega je što i dalje nalazi načine kako da privuče nove kupce. Berlingo je još prošle godine u lipnju stigao na hrvatsko tržište u redizajniranom izdanju te na prvi pogled – bez previše dizajnerskih novosti, čime je zapravo zadržao svoju robusnu prepoznatljivost.

 

Mali ste poduzetnik s dvoje ili troje djece? Berlingo je za vas!

 

Međutim, nimalo neuglednu! Drukčija maska donosi upadljivija LED svjetla, koja su danas nezaobilazni dodatak na svakom novom vozilu, tako ni radišni Francuz nije iznimka. Spomenuta robusnost i kockasti oblik zapravo daju prednost Berlingu po pitanju preglednosti kabine i manevriranja bilo da ostavljate dijete u vrtiću na tijesnom parkingu ili ste s poslovne strane zaglibili pred nekim skladištem nakon istovara kutija, kojih poprilično i stane.

 

Izvana poznate linije, ali ima novosti: drukčija je maska s novi položajem LED svjetala

 

Dizajn kabine izveden je po uzoru na provjerenog prethodnika, također s novostima: nove presvlake, odvojena stražnja sjedala, manji estetski detalji i bogatija oprema. Najveća novost u vidu opreme je upravo veliki 7-inčni ekran osjetljiv na dodir, koji donosi i navigaciju u doplati vrijednoj 6.000 kuna. Na taj način se pokazuje izuzetnim obiteljskim suputnikom na dugim putovanjima, gdje uz čak pet putnika možete povesti i mnoštvo prtljage straga te kućnog ljubimca.

 

Kabina je izuzetno prostrana te nudi svu ugodu putnicima i na dugim putovanjima, a ujedno donosi više modernije oprem.

 

U brojkama, prtljažnik iza velikih, podiznih vrata prima 675 litara, odnosno 1350 litara do krova. Kada spustite drugi red sjedala, raspoloživi volumen raste i do 3000 litara. tada postaje i pravi radnik, sposoban i za ozbiljnije teretne zadatke.

 

Ispod poklopca motora kuca novi 1,6 litreni BlueHDi motor sa 100 KS, koji je uparen s ručnim šesterostupanjskim mjenjačem – bez sumnje najbolja kombinacija za novi Berlingo. Motor je vrlo tih i uglađen u gotovo čitavom rasponu okretaja, a s momentom od 300 Nm neće imati problema s vučom niti pod punim opterećenjem. U prosjeku konzumira malo više od 6 l/100 km te se može pohvaliti vrlo malim brojkama emisija CO2 od svega 115 g/km.

 

U vožnji je podjednako udoban, bio prazan ili pod teretom, a ovjes puno tiše uglađuje neravnine i udarce s loših prometnica, čime je u vožnji ugodniji od prethodnika i manje umara na drugim rutama.

 

U konačnici kad sve stavite na papir, osim prihvatljive cijene za koju dobivate višenamjensko vozilo dobre, ne i besprijekorne kvalitete, možete biti sigurni da ste se vezali za automobil koji će vas služiti bez previše briga.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.