x

CITROËN C-ÉLYSÉE: Suvremen, prostran i robustan !

Citroën C-Elysée plod je tehničkog i stilskog umijeća marke CITROËN. U prodaji na hrvatskom tržištu  od siječnja 2013. godine, stilom i performansama zadovoljava potrebe klijenata koji od trovolumenske  limuzine očekuju da bude privlačna i cjenovno dostupna. Cjelokupno znanje Marke uloženo je u ovjes, kakvoću izrade i tehnologiju – motor VTi 72, iz obitelji PureTech, objedinjuje odlične vozne osobine,  umjerenu potrošnju i trajnost. Citroën C-Elysée ponajprije je zamišljen kako bi što bolje zadovoljio  specifične potrebe međunarodnog tržišta.

Dizajneri Citroën C-Elysée počeli su od praznog lista papira i već od prvog poteza olovkom, automobil je oblikovan tako da istakne svoju siluetu, kao i uravnotežene i zavodljive linije trovolumenske limuzine. Njegov prednji kraj već na prvi pogled odražava pripadnost Marki: veliki kromirani znak naglašava reljefni poklopac motora. Njegov raskošan i skladan vanjski izgled odražava iznimno prianjanje i robusnost. Krase ga visoka bočna linija karoserije, širok trag kotača i izbočeni blatobrani. Citroën C-Elysée dolazi u sedam boja karoserije, a svaka se može uljepšati raznim kromiranim detaljima (opcija na opremi Seduction i serija na opremi Exclusive).

U kabini vozila, putnici će također osjetiti eleganciju i robusnost vozila. Armaturna ploča je raskošna i ima ukrasnu letvicu ispred suvozača (u seriji od opreme Seduction). Svi odabrani materijali naglašavaju njegov uglađen karakter, ali i robusnost te jednostavnost održavanja.

Citroën C-Elysée proizvod je cjelokupnog znanja Citroena , osobito u pogledu voznih svojstava. Zapravo, njegovi široki tragovi kotača i posebno podvozje jamče optimalno ležanje na cesti i veliku sigurnost svim putnicima, čak i u najtežim uvjetima vožnje. Opremljen je električnim servoupravljačem s dobrim povratnim informacijama i točnošću pri svim brzinama. Citroën C-Elysée ima sigurnosnu opremu poput ABS-a, ESP-a ili četiri zračna jastuka serijski od prve razine opreme Attraction. Citroën C-Elysée jednostavan je za vožnju i utjelovljuje cjelokupno umijeće marke CITROËN u izradi udobnog ovjesa i očuvanja dojma ugode svih putnika, kao i čistog užitka u vožnji, čak i u najtežim uvjetima vožnje.

Citroën C-Elysée raspolaže velikodušnim vanjskim dimenzijama: 4,43 m duljine 1,71 m širine i 1,47 m visine. Međuosovinski razmak od 2,65 m najveći je u kategoriji pa ne samo što mu osigurava besprijekorno ponašanje na cesti nego nudi i iznimnu prostranost.

Prostor u unutrašnjosti dostojan je limuzina iz više klase, a stražnja je klupa iznimno prostrana. Prostor za noge straga je izvanredan - udaljenost između koljena i naslona prednjeg sjedala iznosi punih dvanaest centimetara.

Prostranost putničkog prostora nimalo ne utječe na veličinu prtljažnika. Obujma 506 litara VDA, među najvećima je u klasi. Zahvaljujući navedenim obilježjima, Citroën C-Elysée može posve preuzeti ulogu glavnog automobila u kućanstvu.

Uz poboljšnu koncepciju koja nudi dojmljivo prostranu kabinu unutar umjerenih dimenzija, Citroën C-Elysée može imati suvremenu i intuitivnu opremu za veću udobnost, primjerice, klima uređaj s elektroničkim upravljanjem (serija od opreme Seduction), pomoć pri parkiranju straga (opcija na opremi Exclusive),3 regulator/limitator brzine ili radio MP3 i Bluetooth® (dodatna oprema na Attraction i Seduction, u seriji na Exclusive opremi). Posebna je pozornost bila posvećena klima uređaju pa je dodana funkcija ``Max`` na klima uređaju s elektroničkim upravljanjem, koja jamči brzo rashlađivanje kabine.

Naposljetku, velik izbor dodatne opreme nudi kupcima mogućnost personalizacije vanjskog izgleda vozila otmjenim kromiranim detaljima (ukrasni okvir svjetala za maglu, kučišta retrovizora ili završetka ispušne cijevi), zaštitu karoserije (prozirna zaštitna folija za branik, bočne zaštitne letvice), kao i unutrašnjosti (velik izbor podnih tepiha, zaštitna podloga za prtljažnik) te povećanje prostora za prtljagu (krovni nosači ili krovna kutija). Multimedijalni dodaci obuhvaćaju poluugrađene navigacijske sustave (bez nosača i vidljivih žica) koji jamče učinkovito navođenje. Autoradio O`car, inovativno je rješenje namijenjeno iPhone-u, omogućuje razgovor i slušanje glazbe u potpunoj sigurnosti uz istodobno punjenje Smartphone-a.

Citroën C-Elysée ima novi benzinski motor VTi 72 iz obitelji PureTech, posebno prilagođen uvjetima u vožnji i gorivima u svim zemljama svijeta. Taj motor nove generacije razvijen je kako bi imao optimalne performanse (72 KS, 3 cilindra, okretni moment od 110 Nm pri 3000 o/min), potrošnju (od 5,3 l/100 km, tj. Emisiju CO2 od 124 g/km, što je 22% bolje u odnosu na prethodni motor 1.4i) i najveću izdržljivost, čak i u najtežim uvjetima. U ponudi je s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa. Novi motor VTi 115, sparen s ručnim ili automatskim mjenjačem, upotpunjuje paletu benzinaca. Citroën C-Elysée dostupan je i u dizelskoj inačici s motorom HDi 92, provjerenom pogonskom jedinicom proizvedenom u više od šest milijuna primjeraka koja spaja dobra vozna svojstva (velik okretni moment pri malim okretajima) i malu potrošnju (4,1 l/100 km, odnosno emisiju CO2 od 108 g/km).

Ciljani kupci pri kupnji automobila postavljaju visoke zahtjeve, među kojima su cijena i troškovi uporabe vozila.Citroën C-Elysée posjeduje privlačnu cijenu prilagođenu svakom tržištu, kao i kvalitetu i obilježja vozila Marke. Trošak uporabe smanjen je zahvaljujući štedljivim motorima, odgovarajućim servisnim intervalima, produženim vijekom trajanja dijelova i robusnim perivim materijalima. Citroën C-Elysée zapravo je stvoren kako bi izdržao intenzivnu uporabu.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.