x

CITROËN kreće u napad na prvenstvo FIA WTCC u 2014!

Upisan u gene marke Citroën, automobilski sport ima mnogo oblika. Na trkaćim stazama diljem svijeta Citroën dominira već više od 20 godina, a od 2014. natjecat će se i na prvenstvu FIA WTCC (svjetskom prvenstvu turističkih automobila). 

Riječ je o novom izazovu za Citroën Racing, ali i za Sébastiena Loeba, koji će voziti jedan od natjecateljskih automobila. 

Citroën danas potvrđuje da će se natjecati u ovoj automobilskoj disciplini od 2014. godine. Nositelj je pet naslova prvaka u Svjetskom Rallye-Raid kupu, te osam naslova svjetskog prvaka u natjecanjima u reliju , a sada će prvi put sudjelovati na međunarodnom prvenstvu na stazi. Ova odluka pokazuje koliko je Citroënu važan automobilski sport, koji predstavlja laboratorij tehnologije za Marku, te potvrđuje njenu namjeru da nastavi saradnju s vozačem Sébastienom Loebom, s kojim zajedno kreće u novi izazov. 

Citroën Racing iskoristio je protekle mjesece kako bi detaljno proučio mogućnosti ovog programa», rekao je Frédéric Banzet, generalni direktor marke Citroën. Prvenstvo WTCC temelji se na nekoliko elemenata koji su važni za Citroën, a to su velika prisutnost u medijima, propisi koji smanjuju i ograničavaju troškove, te pravi svjetski kalendar. Ovo sudjelovanje nam omogućava da ponovno istaknemo naš slogan Créative Technologie, ali i da podupremo razvoj marke na glavnim tržištima i tržištima u razvoju, kao što su Kina, Rusija i Južna Amerika. Posebno zahvaljujem našem povijesnom partneru Totalu, koji nas prati u ovoj novoj avanturi, dodao je.

Citroën Racing počinje sudjelovati na prvenstvu istodobno s uvođenjem nove generacije spektakularnih vozila na stazu. Upoznati novu disciplinu i krenuti od nule, to je za nas odličan izazov, potvrdio je Yves Matton, direktor Citroën Racinga. 

U tom smislu možemo iskoristiti mnogo našeg stručnog znanja, počevši od turbo motora 1.6 s direktnim ubrizgavanjem iz modela Citroën DS3 WRC. Na tome se već radi u našoj tvornici u Versaillesu. Radovi će se intenzivirati u idućim sedmicama, kad počinju prve probne vožnje našeg vozila, te kampanja za razvoj vozila, kako bismo se pripremili za sezonu 2014. Ostajemo, naravno, vezani za reli i nastavljamo svoj angažman kako bismo ostvarili najbolji mogući rezultat u 2013. godini. Zahvaljujući intenzivnijoj saradnji s partnerom - Abu Dhabijem - nastavit ćemo sudjelovati na WRC-u, i to s novim odlukama i ciljevima», rekao je.
 
Citroën Racing natjecat će se u cijeloj sezoni prvenstva FIA WTCC u 2014. Ime prvog vozača očito je poznato. Nakon što je osvojio devet naslova prvaka na Svjetskom prvenstvu u reliju s modelima Xsara, C4 i DS3 WRC, Sébastien Loeb ne skriva uzbuđenje pri pomisli na ovaj izazov sa svojim najdražim timom. «Vrlo sam sretan zbog ove izjave, zvuči pomalo kao san kad pomislimo da ćemo svi zajedno pisati novo poglavlje naše povijesti. Jedva čekam da sjednem za upravljač i počnem s probnim vožnjama. Ovu sam prijelaznu godinu iskoristio za prikupljanje različitih iskustava i poboljšao sam svoje vozačke sposobnosti na stazi. Ne tvrdim da ću odmah pobijediti, ali namjeravam to učiniti jednoga dana, rekao je.
 
ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.