x

CRNI ĐURĐEVDAN: Djevojčicu zgazio stric uoči slavskog ručka!

Marijana je u nedjelju, uoči slavskog ručka, poginula pred kućom svog strica u Murgašu, kada ju je udario „kvad“ koji je vozio njen stric Vladan Kuzeljević. Otišli su srećni kod rođaka da proslave Svetog Đorđa, vratili su se zauvek zavijeni u crno. Roditelji su izgubili divno čedo, braća zlatnu sestricu, mi svi jedno vaspitano i dobro dete iz komšiluka.

Jedva je dve rečenice, utučen pogibijom sedmogodišnje Marijane Janković izi Čajetine, koja je prekjuče tragično stralala u selu Murgaš kod Uba, uspeo da izusti jedan od njenih komšija.

 

Marijana je u nedelju, uoči slavskog ručka, poginula pred kućom svog strica u Murgašu, kada ju je udario „kvad“ koji je, proklete li sudbine, vozio upravo njen stric Vladan Kuzeljević (40), kod koga je sa roditeljima i dvojicom braće došla na Đurđevdan. Osim na Vladanovom, večni žig tragedije kod Uba ostaće i na srcu Marijaninog 11-godišnjeg brata Milana, koji je u trenutku nesreće sedeo stricu u krilu.

 

- Razumite... Molim vas... Šta bi vam rekli nesrećni otac Dušan i majka Dragana... Kamo sreće da ste nam došli nekim dobrim povodom... Tuga je do neba, ako je nebo granica, ako granica tuge za izgubljenim detetom uopšte postoji - razumno su nam pred vratima porodične kuće Jankovića u čajetinskom naselju Ćeten preneli rođaci, i sami u neverujući da više neće videti svoju mezimicu.

 

Marijanin život prekinut je dok je završavala predškolsko. Umesto da je spremaju za školu, nesrećeni roditelji su svoje čedo juče spremali za večni počinak.

 

Nedelja, 7. maj.... Dušan Janković je sa suprugom Draganom, ćerkom Marijanom i sinovima Milanom (11) i Draganom (10) bio u Murgašku kod Vladana Kuzeljevića, brata od tetke koji radi u Beču, da proslave njegovu krsnu slavu i vide se posle dužeg vremena. Podne...

 

- Vladan je svog bratanca Milana vozio na četvorotočkašu u betoniranom dvorištu kuće, dok je Marijana iz blizine posmatrala kako se njih dvojica voze. Njen brat je u jednom trenutku povukao ručicu gasa na „kvadu“, stric Vladan je izgubio kontrolu nad upravljačem, naleteo na bratanicu i smrtno je povredio. Devojčica je poginula na licu mesta, a njen stric je udario u ogradu i polomio nogu - prča izvor „Alo!” iz istrage o nesvakidašnjoj nesreći.

 

Malo ko je od Čajetinaca, rođaka i prijatelje koji su uplakani ulazili u porodičnu kuću Jankovića mogao da smogne snage bilo šta da kaže. Oni koji jesu, potvrdili su verziju pogibije koja je stigla sa Uba.

 

- Radovali su se odlasku na Ub. Dušan i Vladan su veoma bliski, ali se nisu često viđali jer Kuzeljević radi u inostranstvu. Usuda li jezivog,

kad život splete konce, pogibe Dušanova ćerka u stričevom dvorištu, od njegovog „kvada“. Sad da zađeš Ćetenom, celom Čajetinom, da pokucaš na vrata na svake kuće i raspitaš se o Jankovićima, svi će ti reći da su čestita familija. Samo oni znaju kako im je danas, tako će im biti i doveka - kroz suze nam je, u hodu posle izjavljivanja saučešća, pričao kolega Dušana Jankovića koji radi u jednom hotelu na Zlatiboru kao ugostitelj.

 

Čajetina u ponedeljak u podne... Tužna vest o pogibiji sedmogodišnje sugrađanke mnoge žitelje zlatiborske varošice zaticala je na ulici...

Ispred bandera, na kojima su bile izlepljene umrlice sa slikom male Marijane, muk, neverica, i pitanje - da li je moguće?

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.