x

CRVENI ALARM: Nakon dva paklena dana stiže veliki preokret - jake oluje i drastičan pad temperatura!

Ekstremne vrućine posljednjih dana nastavit će se i u danima vikenda. I danas nas očekuje pretežno sunčano i vruće te vrlo vruće, piše DHMZ. No, moguć je razvoj naoblake koji bi donio manje i kratkotrajno osvježenje u pojedinim dijelovima zemlje. Ipak, Meteoalarm je i za danas objavio crveno upozorenje za cijelu Hrvatsku.

Moguće manje nestabilnosti i lokalni pljuskovi

 

U istočnom dijelu Hrvatske bit će većinom sunčano, uz jači razvoj oblaka moguć je poneki pljusak s grmljavinom i to u zapadnom dijelu Slavonije. Osječku regiju očekuju temperature više od 37 stupnjeva, piše Meteoalarm.

 

Manjih nestabilnosti moglo bi biti i u unutrašnjosti Istre i u gorju. Meteoalarm je objavio crveno upozorenje s temperaturama višim od 37 stupnjeva i za Rijeku, Karlovac i Zagreb.

 

U Kninu će biti pakleno

 

Za one koji su se odlučili krenuti put Knina, treba napomenuti da ih očekuju paklene vrućine. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, očekuju se temperature do 39 Celzijeva stupnja - u hladu.

 

Na snazi je crveni alarm, što znači da je vrijeme opasno po život. Dodamo li takvoj situaciji brojku od 100.000 ljudi koji će sudjelovati na proslavi akcije Oluja, stvari bi mogle postati vrlo ozbiljne.

 

Osvježenje tek u nedjelju navečer

 

U nedjelju navečer nas očekuje nestabilnost koja će donijeti nevere, najprije na sjevernom dijelu Jadrana. Zapuhat će umjerena do jaka bura pa će vrućina malo popustiti. 

 

Nedjelja bi i u unutrašnjosti zemlje mogla biti nestabilna. Očekuje se u noći na ponedjeljak porast naoblake pa su mogući pljuskovi. Mjestimično može biti i jače grmljavinsko nevrijeme.

 

Nedjelja donosi oluje?

 

Ponedjeljak bi ujedno mogao biti i posljednji dan toplotnog vala koji je dobio naziv Lucifer za veći dio unutrašnjosti.

 

Osvježenje koje dolazi u ponedjeljak moglo biti prilično drastično. Kako piše IstraMet, sve je izglednije kako će ovako ekstremne temperature krajem nedjelje prekinuti lokalno vrlo snažna nevremena. Zapuhat će i prolazno jaka, na pojedinim lokalitetima olujna bura.

 

Ipak napominju da su prognostički modeli još poprilično neusuglašeni i da će tek sutra imati detaljniju prognozu. Prema poznatoj norveškoj meterološkoj stranici yr.no, u Zagrebu u ponedjeljak će maksimalna temperatura biti 23 stupnja, dakle 15-ak stupnjeva niža nego proteklih dana.

(Index)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.