x

CRVENI METEOALARM UPOZORAVA NA NAJOPASNIJE VRIJEME U UTORAK: Snažni udari vjetra i obilne kiše, na jugozapadu SNIJEG!

Meteorolozi RHMZ upozoravaju na izuzetno opasno vrijeme, odnosno najjači crveni meteoalarm na snazi je u utorak!

``Danas (23.10.) i sutra (24.10.) kišovito uz osjetan pad temperature za 10 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane. Danas poslije podne se na jugoistoku Srbije ponegdje očekuje oko 20 mm kiše za 12 h.

 

Sutra (24.10.) u većini mjesta od 20 do 40 mm, lokalno i preko 60 mm za 24 sata sa najvećom vjerovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima. Na planinama oko i iznad 1000 m vlažan snijeg uz formiranje snježnog pokrivača. U Vojvodini će kiša biti slaba i povremena pa se očekuje najmanja količina padavina``, navodi se na sajtu RHMZ.

 

U regiji će danas i sutra biti kišovito uz osjetan pad temperature za 10 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane, saopštio je RHMZ.

 

U ponedjeljak ujutru i prije podne na sjeverozapadu, a po podne na jugoistoku očekuje se oko 20 mm kise za 12h.

 

U utorak u većini mjesta od 20 do 40 mm, lokalno i preko 60 mm sa najvećom vjerovatnoćom u zapadnim i centralnim krajevima.

 

Na planinama oko i iznad 1.000 m očekuje se vlažan snijeg uz formiranje snježnog pokrivača. U Vojvodini će kiša biti slaba i povremena. Vjetar će biti slab i umjeren sjeverozapadni, na sjeveru i zapadu i u planinskim predjelima jak.

 

Jutarnja temperatura od 8 do 14, najvisa dnevna od 9 na sjeveru do 17 stepeni na jugoistoku Srbije.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.