x

CSKA ubacio 110 poena Efesu, Fener bolji od Panathinaikosa

Fenerbahče je ugostio Panathinaikos u utakmici 18. kola Eurolige i nakon velike borbe slavio pobjedu rezultatom 67:62.

Od samog početka se gledala izuzetno zanimljiva i neizvjesna košarkaška predstava u kojoj ni jedna ekipa nije uspijevala doći do prednosti veće od šest poena razlike.

Pao je riješio prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 18:20, da bi u drugoj dionici Fenerbahče zaigrao puno bolje, prvenstveno u odbrani.

Izabranici Željka Obradovića su došli do vodstva početkom druge četvrtine, te su uspjeli održavati prednost do odlaska na odmor (35:30).

U trećoj dionici Panathinaikos uspijeva preuzeti vodstvo, ali više od +4 Grci nisu mogli. Fener je držao priključak, a početkom zadnje dionice i ponovo poveo. Iako je bilo neizvjesno do samog kraja košarkaši domaće ekipe su zadržali staloženost i mirnu ruku kod izvođenja slobodnih bacanja, pa su slavili pobjedu.

Pobjedničku ekipu je predvodio Jason Thompson sa 14 poena, dok je Jan Vesely dodao 12. Kostas Sloukas je postigao 11, a Marko Gudurić devet poena.

Kod Panathinaikosa su najraspoloženiji bili Singleton sa 14 i Calathes sa 13 postignutih poena.

CSKA je ugostio Anadolu Efes i slavio ubjeljivu pobjedu rezultatom 110:79. Moskovljani su bili fantastični od samog početka, dok gosti nisu imali apsolutno nikakav odgovor na sjajnu igru CSKA.

Domaći su vodili od samog početka susreta, a njihova prednost je konstantno rasla sve do +31 u finišu meča.

Kod domaćih se istakao Cory Higgins sa 21 poenom, 16 je ubacio Sergio Rodriguez, dok je jedan manje dodao Nando De Colo. 

Kada je u pitanju ekipa Efesa, najefikasniji je bio Brock Motum sa 19 poena. Zoran Dragić je postigao 11, a Vladimir Štimac 10 poena.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.