x

ČUDESNO: Evo šta će se desiti ako 30 dana pijete samo vodu!

Iako biste pomislili da ćete se jako namaltretiratii ako odlučite da pijete samo vodu, pokazalo se kako se u našem organizmu u toj situaciji događaju neverovatne stvari. Vaše telo - svako tkivo i organ - zavisno je od vode, kako bi ostalo zdravo i funkcionalno. Voda nas održava u životu i osigurava dobro zdravlje.

Evo šta može da se dogodi ako 30 dana kao napitak konzumirate samo vodu.

 

1. Poboljšaće vam se mentalna kreativnost i učinak

 

Kad 30 dana pijete samo vodu, vaš mozak radi brže, otkriva istraživanje objavljeno u časopisu Frontiers of Human Neuroscience. S obzirom da mozak troši jako puno kiseonika, a voda je jedan od dobrih izvora, snaga vašeg mozga će se povećati. Bolje ćete misliti i ostati usredsređeni. Takođe, bićete dosjetljivi i brzi. Ispijanjem osam do deset čaša vode dnevno možete poboljšati vaše kognitivne sposobnosti do 30 odsto.

 

2. Usporava starenje

 

Unos vode pomaže da se uspori starenja tako što će vašu kožu održati dovoljno hidratantnom. Koža će imati dovoljno vlage, biti zdrava, meka, jedra, sjajna, i s manje bora. Takođe, voda osigurava dobar tonus mišića. Da biste ostvarili sve te prednosti, obavezno pijte čistu vodu.

 

3. Jači imunitet

 

Poznata slovačka poslovica kaže: „Čista voda je prvi i najdjelotvorniji lijek na svijetu.“ I to nije pretjerivanje! Pijenje dovoljnih količina vode pospješuje rad bubrega i jetre, organa koji služe otklanjanju toksina iz organizma. Takođe, dovoljne količine vode neutraliziraju ph vrednost organizma, jačaju imunitet, pomažu kod kamena u bubregu i mogu da otklone neke vrste boli.

 

4. Snažnije srce

 

Voda pomaže da srce bude jače. Smanjuje opasnost od srčanog udara, sprečava pretjerano zgušnjavanje krvi i snižava pritisak. Čaša vode sat vremena prije odlaska na spavanje, sprečava moždani i srčani udar. Olakšava srcu slanje krvi sa svježim kiseonikom do ostalih organa. Studija Američkog udruženja epidemiologa koja je trajala čak šest godina, ustanovila je da ljudi koji piju bar pet čaša vode dnevno, imaju 41 odsto manji rizik od srčanog udara u odnosu na one koji piju samo dvije čaše vode.

 

5. Jače kosti

 

Voda pomaže izgradnji hrskavice, a zglobovi se pomijeraju lakše i s manje pritiska na čemu će vam vaše kosti biti zahvalne. Fleksibilnost zglobova poboljšava se s adekvatnim unosom vode.

 

6. Dobra linija

 

Kad trideset dana pijete samo vodu, vaše tijelo izbacuje iritirajuće i štetne toksine i otpadne stvari iz vaših organa. To pomaže vašem tijelu da ostane čisto i omogućuje ravan stomak.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.