x

Cabo San Lucas: Rajska destinacija!

Cabo San Lucas ili skraćenog naziva Cabo, grad je koji se nalazi na južnom dijelu rtu poluotoka Baja California, u meksičkoj državi Baja California. Zajedno sa San Jose del Cabo čini područje u Meksiku nazvano Los Cabos. Ronjenje, vodeni sportovi, pecanje i rajske plaže samo su dio čarobne ponude grada.

Arch ili luk jedan je od zaštitnih znakova grada, a predstavlja popularnu lokaciju gdje dolaze turisti iz svih krajeva svijeta. Obilazak je moguć uz pomoć broda ili da sami iznajmite čamac i kajak te se provezete ispod ovog veličanstvenog zdanja. S desne strane luka nalazi se kolonija morskih lavova, prekrasnih bića koje je zaista užitak promatrati.

Cabo San Lucas poznat je po prekrasnim pješčanim plažama gdje možete uživati izležavajući se i promatrajući beskonačno plavetnilo. Skoro svaka plaža ima razne sadržaje poput restorana i kafića. Osim ugostiteljskih objekata na plaži se može uživati i u raznim aktivnostima kao što je odbojka na pijesku.

Jedna od najpopularnijih aktivnosti u kojima možete uživati dok ste uz more je iznajmljivanje jet-skija. Vožnja jet-skijem dozvoljava vam da malo bolje istražite taj dio Meksika, jer na raspolaganju imate pola sata ili sat vremena. Ovisno kako se dogovorite s iznajmljivačima.

Cabo San Lucas je odlična destinacija za sve ljubitelje ronjenja i istraživanje bogatstva koje leži ispod mora. Skoro svaki drugi brod u gradu organizira izlet, a koji uključuje ručak i ronjenje s iskusnim roniocem koji poznaje vode u Meksiku. Radi se o iskustvu koje nikada nećete zaboraviti.

Promatranje grbavih kitova još je jedna atrakcija koja se ne propušta. Grbavi kitovi koji dolaze sa sjevera žive u vodama kod Cabo San Lucasa u periodu od studenog do ožujka. Trenutak kada iskaču iz vode nešto je neopisivo i čarobno.

Cabo nije velik grad, a svaki njegov kutak govori kako je građen baš za turiste i za potrebe turizma. Ovdje nema puno povijesti, a turisti zabavu nalaze na lokacijama u okolici grada.

Izvor: putokosvijeta.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.