x

Cano Cristales: Tekuća duga u Kolumbiji!

Jeste li ikada poželjeli zakoračiti u pravu impresionističku sliku? U Kolumbiji je to moguće! I to ako posjetite neobičnu rijeku prepunu živih boja, za koju kažu da je jedna od najljepših rijeka na svijetu. Pet boja koje obilježavaju ovu rijeku čine ju svjetski poznatom i brojni ju ljudi opisuju kao rijeku koja je pobjegla iz raja.

Rijeka pet boja 

Rijeka Cano Cristales prepuna je boja zbog algi i mahovina koje u njoj rastu. Boja rijeke ovisi o godišnjem dobu i količini vode. U kišnoj sezoni je rijeka brza i duboka te biljke u njoj ne primaju dovoljnu količinu svjetla.

U vrijeme suše nema dovoljno vode za njihov život. Stoga se veći dio godine Cano Cristales ne razlikuje od drugih rijeka. Bistra voda tada teče u brojnim brzacima i pada u većim i manjim slapovima iznad kamenja prekrivenog tako običnom i dosadnom zelenom mahovinom.

No u prijelaznom je razdoblju između kišne i sušne sezone razina vode u rijeci upravo dovoljna da brojne vrste algi procvjetaju u spektakularnim bojama. U rijeci tada možete naći pravu eksploziju tisuća nijansi žute, crvene, zelene, plave i crne boje. Ovaj spektakl traje nekoliko tjedana, od rujna do studenog.

 Izvor: svjetskiputnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.