x

Canon: Dvije ugledne EISA nagrade za EOS i LEGRIA kamere!

Canon je objavio danas da je dobitnik dvije  ugledne EISA (European Imaging and Sound Association) nagrade – priznanja za inznimni kvalitetu širokog Canon asortimana. Popularni EOS 1200D pobjednik je kategorije “European Consumer DSLR Camera 2014-2015”, dok je  inovativna LEGRIA mini X ponijela titulu “European Lifestyle Camcorder 2014 - 2015”.

EISA nagrade dodjeljuje žiri sastavljen od urednika 50 utjecajnih časopisa iz  više od 20 evropskih zemalja. Nagrade se dodjeluju proizvodima koji su spoj  napredne tehnologije, poželjnih karakteristika i vrhunskog dizajna, te stvarne  funkcionalnosti i vrijednosti. Ove godine su LEGRIA mini X i EOS 1200D, prema ovim mjerilima, ocijenjena najboljima u svojim kategorijama. 

 

“Kao kompanija, svojim proizvodima nastojimo potrošačima omogućiti da  istraže nove kreativne mogućnosti, što je svakako slučaj s proizvodima EOS  1200D i LEGRIA mini X. Iznimno smo ponosni na ovaj rezultat i gledamo na  nagrade kao na snažan poticaj za razvoj naših tehnologija. EISA nagrade su  mjerodavan odgovor na Canonove napore da omogući svojim potrošačima da  ispričaju svoju priču na različite načine,” izjavio je Steve Marshall, Product  Marketing Director u Canon Europe. 

 

European SLR Camera 2014-2015: Canon EOS 1200D

 

Komentirajući Canon EOS 1200D, EISA žiri ističe: “Kompaktan, lagan i  jednostavan za korištenje, jednako je namijenjen rekreativcima kao i  profesionalcima. Uz 18‐megapixela, APS‐C CMOS senzorom i DIGIC 4 procesorom pruža visokokvalitetnu sliku s odličnim dinamičkim rasponom, te  nizak nivo šuma. Posebna aplikacija za pametne telefone ``EOS Companion``  omogućava vam da iskoristite najbolje od kamere, te sadodatnim opcijama  poput 460k dot LCD ekranom, 63-zonskim dvoslojnim senzorom za mjerenje,  te niz kreativnih filtera za optičku korekciju. Canon EOS 1200D nudi izuzetnu  vrijednost za uloženi novac.``

 

European Lifestyle Camcorder 2014-2015: Canon LEGRIA mini X

 

Komentirajući Canon LEGRIA mini X, EISA žiri ističe: “Druga generacija ove  male kamere izvirni inovativni Canonov concept pomjera još i dalje. Za LEGRIA  mini X možemo reći da je multitalentovana s rotirajućim dodirnim zaslonom  idealna je video selfieje,podesivi stalak omogućava postavljanje kamere na bilo  koju površinu, a ultraširokougano objektiv od 1700 ne propušta niti jedan  detalj. Full HD video (25p ili 50i) omogućen je Canonovim F/2.8 objektivom i  1/2.3-type, 12.8mp CMOS senzor u oba kodeka MP4 i AVCHD, zajedno s  nekompresovanim stereo LPCM zvukom iz ugrađenog mikrofona. Sjajne opcije  povezivanja uključuju 3.5mm priklučak za vanjski mikrofon, priključak za  slušalice, plus mini HDMI, mini USB i Wi-Fi. Kamerom se može upravljati  bežično uz pomoć pametnih uređaja. Savršeno felskibilna, ova kamera je  idealan partner u avanturama.”

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.