x

Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM novi moćan objektiv!

Canon je predstavio EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM – novi, snažni zum-objektiv visokih performansi u hvaljenoj seriji L, savršen za strastvene fotografe sportskih događaja i divljine. Ovaj model nasljednik je iznimno popularnog objektiva EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM i nudi niz unapređenja kojima poboljšava kvalitetu slike i povećava upotrebljivost, stvarajući nov standard za performanse kompaktnih supertelefoto zum-objektiva.

Iznimne optičke performanse i fleksibilnost

 

Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM nudi fleksibilnost da zabilježite objekte fotografije – bili oni blizu ili daleko – korištenjem iznimno svestrane žarišne duljine 100-400 mm. Potpuno redizajnirana optička struktura objektiva opremljena je optičkim stabilizatorom slike u rasponu od četiri blende radi smanjenja efekta podrhtavanja fotoaparata kada se slikaju udaljeni objekti. Tri načina optičke stabilizacije prilagođena su najčešćim uvjetima fotografiranja, a Canonov pionirski prstenasti ultrazvučni motor omogućuje brzo i tiho automatsko fokusiranje.

 

Objektiv se sastoji od 21 dijela načinjenog od kombinacije fluorita i Super UD (Super Ultra-low Dispersion) elemenata, te kao prvi EF objektiv ima Canonov novi premaz Air Sphere Coating (ASC). Taj novi antireflektirajući premaz sastoji se od sićušnih nanočestica zarobljenog zraka koji stvaraju sloj s ultraniskim indeksom refrakcije kako bi se smanjila pojava popratnih slika (ghostinga) i odbljesaka.

 

Redizajnirani zum i napredna profesionalna upotreba

 

Poboljšan nakon povratnih informacija od fotografa koji koriste Canonovu opremu, novi objektiv može se pohvaliti nizom unapređenja, uključujući tradicionalni zakretni zum-mehanizam poput onoga na ostalim EF zum-objektivima. Novi mehanizam omogućuje podešavanje zuma putem zasebnog dodirnog prstena za podešavanje koji nudi glatku akciju za brzo zumiranje kao i mogućnost zaključavanja zuma na željenoj žarišnoj duljini, čime se sprječava remećenje kompozicije slike slučajnim dodirom prstena za zumiranje.

 

Nevjerojatno kompaktan i lagan za ovako napredni telefoto objektiv, Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM optimiziran je da bi fotografima ponudio sve potrebno. Objektiv sada raspolaže ugrađenim priključkom za stalak da bi omogućio glađu rotaciju bez zastoja, a ako je potrebno, noga za stalak može se ukloniti, smanjujući na taj način veličinu objektiva. Novo sjenilo za objektiv, ET-83D, omogućuje rotiranje polarizirajućih filtara zahvaljujući integriranom oknu za pristup.

 

Konstrukcija kućišta otporna na prašinu i vodu nudi trajnost koju korisnici traže i osigurava da ovaj objektiv besprijekorno funkcionira i u vrlo izazovnim okruženjima. Radi dodatne trajnosti, objektiv je premazan slojem fluora na prednjim i stražnjim elementima, smanjujući mogućnost da se prašina uhvati na njegovu površinu i negativno utječe na kvalitetu slike.

 
Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.