x

Canon EOS C100 Mark II - Cinema EOS kamera nove generacije!

 Canon je proširio svoj Cinema EOS System predstavljanjem modela EOS C100 Mark II, svoje najnovije profesionalne kamere s velikim senzorom. Zasnovan na uspjehu hvaljenog modela EOS C100, model EOS C100 Mark II je značajno nadograđen proizvod koji nudi poboljšani kvalitet slike i veće kreativne mogućnosti uz lakše korištenje i mogućnost bežičnog dijeljenja materijala.

Prvorazredni rezultati u svim uslovima

 

Zahvaljujući tehnologiji koja se do sada mogla pronaći u vodećem modelu EOS C500, EOS C100 Mark II nudi moćan grafički procesor vrhunskih performansi. Canonov Super 35mm 8,3-mp CMOS senzor uparen je s grafičkim procesorom DIGIC DV 4 kako bi ponudio žive boje i širok dinamični raspon koji je zaštitni znak kamera Cinema EOS, a novi, prošireni ISO raspon od 320 do 102 400 omogućava vrhunske performanse, čak i u uslovima izuzetno slabog osvjetljenja. U kameru je ugrađen i novi sistem za obradu slike koji dodatno poboljšava performanse smanjivanjem efekata interferencije („moiré“) i preklapanja („aliasing“), što rezultira oštrijim i jasnijim slikama.

 

EOS C100 Mark II standardno uključuje pionirsku Canonovu tehnologiju Dual Pixel CMOS AF, koja svim korisnicima omogućava jednostavno fokusiranje i prebacivanje između višestrukih subjekata u kadru. Podržana je i Canonova tehnologija Face Detection AF koja daje dodatne kreativne mogućnosti kroz automatsko prepoznavanje i praćenje lica.

 

Veće kreativne mogućnosti

 

EOS C100 Mark II nudi dva načina snimanja za potrebe različitih vrsta produkcije. Način snimanja Dual Format omogućava bilježenje Full HD snimaka u formatima MP4 (do 35 Mbps) i AVCHD (do 28 Mbps) istovremeno, brzinama do 60P. Alternativno, korisnici mogu odabrati da se HD i SD snimci snimaju na odvojene Secure Digital memorijske kartice radi veće fleksibilnosti i jednostavnijeg dijeljenja. Ove opcije dodatno proširuju kreativne mogućnosti koje nudi EOS C100 Mark II i čine mogućim bilježenje kako sporih tako i brzih događaja.

 

Ugrađena Wi-Fi veza – po prvi put u seriji Cinema EOS – osigurava lakše dijeljenje snimaka sa kamere nego ikad, zahvaljujući mogućnosti prenosa datoteka putem FTP-a. Kada situacija zahtijeva brzu predaju materijala, kao što je snimanje vijesti, mod rada Dual Format omogućava snimateljima da brzo pošalju snimke niske rezolucije direktno sa kamere, dok se istovremeno zadržava kopija snimka u Full HD rezoluciji.

 

Snimanje bez kompromisa, gdje god da se nalazite

 

Zahvaljujući robusnom, kompaktnom dizajnu, EOS C100 Mark II je idealna kamera za različite primjene, posebno one u kojima radi samo jedan snimatelj. Kontrolisanje kamere putem internet pretraživača korištenjem ugrađene Wi-Fi veze i podrška za Canonov višefunkcionalni daljinski upravljač RC-V100 dozvoljavaju da se kamera smjesti na lokacije koje se ranije nisu mogle iskoristiti, omogućavajući snimateljima da zadrže kreativnu kontrolu i u situacijama s mnoštvom prepreka.

 

Ekran kamere EOS C100 Mark II redizajniran je i sada se preklapa sa bočne strane kako bi omogućio veću fleksibilnost, uključujući i mogućnost lagodnog kadriranja čak i dok se snimatelj nalazi ispred kamere. Novi OLED ekran nudi veći kontrast, življe bolje i brži odziv, čak i u uslovima jarkog spoljašnjeg osvjetljenja. Kamera je opremljena i poboljšanim, nagibnim elektronskim tražilom (Electronic Viewfinder  - EVF) i velikim okvirom za oko kako bi omogućila veću fleksibilnost i tačnost tokom snimanja. Niz profesionalnih zvučnih karakteristika dodat je mikrofonu u hvatištu, a kućištu je dodat novi ugrađeni mikrofon koji omogućava snimanje zvuka bez prekida i u najmanjoj mogućoj konfiguraciji.

 

EF objektivi – neograničene mogućnosti

 

Kao dio sistema EOS, kamera EOS C100 Mark II je kompatibilna – i optimizovana za – Canonove EF objektive i 4K EF filmske objektive, nudeći snagu i svestranost potrebne za odgovaranje na bilo koji kreativni izazov.

 
Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.