x

Canon najavio lansiranje svog prvog 4K projektora!

Canon Europe, svjetski lider u slikovnim rješenjima danas najavljuje lansiranje svog prvog 4K instalacionog Canon XEED 4K500ST projektora*. Dizajniran za širok rang aplikacija uključujući simulaciju, medicinske slike i inžinjering, ovaj kompaktni i lagani projektor nudi 4K rezoluciju. 

Koristeći Canonovo naslijeđe i iskustva u optičkom dizajnu i naprednim tehnologijama, XEED 4K500ST daje izuzetnu rezoluciju i kvalitet slike. Uz visoke rezolucije 4,096 x 2,400 LCOS ploče, sadržaj koji premašuje rezoluciju 4K digitalnog snimka može biti projektovan. 

 

Izuzetne optičke performanse 

 

Sa Canonovim jedinstvenim i poboljšanim AISYS (Aspectual Illumination System) optičkim sistemom, ovaj projektor ima povećan razmjer kontrasta, te donosi duboke, čiste boje i vjernu reprodukciju crnih dijelova, poboljšavajući doživljaj gledanja. 

 

Dodatno, XEED 4K500ST prikazuje i veoma finu, detaljnu sliku sa veoma upečatljivom definicijom, savršen za inžinjering aplikacije gdje  rad na Computer-Aided Design (CAD) i 3D modeliranje zahtijevaju visok nivo detaljnosti.  

 

XEED 4K500ST jasniji je od ostalih projektora u svojoj klasi, dajući 5,000 lumena za konstantnu jasnoću preko cijelog zoom ranga, idealan za aplikacije javnih projekcija sa visokim nivoom ambijentalne rasvjete. Zahvaljujući novorazvijenim 4K objektivima širokog zoom-a, XEED 4K500ST sposoban je projicirati velike slike sa male udaljenosti, kao i periferalno fokusrati funkciju koja omogućava projekciju slika na zakrivljenim zaslonima. 

 

Ovaj projektor jedini je svoje vrste, sa objektivom koji ima konstantnu aperturu (‘F’ broj) preko cijelog zoom ranga, a održava aperturu od F2.6, bez obzira na poziciju zoom-a. Kao rezultat, jasnoća  telefoto kraja zoom ranga bit će skoro ista kao i na širokim formatima, što instalaciju i promjenu čini lakim, bez promjene ambijentalnog svjetla**.

 

Vodeći dizajn u industriji 

 

Težine samo 17.6Kg, uključujući objektiv, XEED 4K500ST je najlakši 4K projektor na svijetu u svojoj klasi. Kompaktne je veličine, te u razna okruženja, što znači da 4K projekcija može postati stvarnost kinematskog okruženja napolju.  

 

Uz niske latencije vremena od 16.6ms, najnižu od svih 4K projektora na tržištu XEED 4K500ST  nudi najbrži odziv, što ga čini idealnim za simulaciju okruženja. Ovo uključuje i ultra – modularni dizajn sa lako dostupnom lampom i filterom, čak i dok je projektor instaliran. 

 

Sa ovom Canonovom tehnologijom, više XEED 4K500ST projektora može biti kombinovano i pružiti veliku skalu, prelijepo izmiješane slike sa veoma malom distorcijom. 

 

Duži životni vijek lampe 

 

Pored superiornog učinka i kompaktnog dizajna,  XEED 4K500ST drži Canonovu reputaciju efikasnog korištenja energije. U `Eco modu`, lampa troši samo 470W, te traje i do 4,000 sati. Podržane Canonovom trogodišnjom  garancijom, lampe je moguće besplatno zamijeniti čak i do tri puta u tom razdoblju, što donosi smanjenje troškova u održavanju ovog projektora, koji je odličan izbor za širok rang instalacija. 

 

“Canonova nastojanja su da se etablira kao vodeća kompanija na tržištu 4K instalacija od 5,000-10,000 lumena. Današnje lansiranje prvi je značajan korak u tom pravcu. XEED 4K500ST dizajniran je da izađe u susret povećanim zahtjevima tržišta za visokom rezolucijom, visokim kvalitetom slikovnih performansi, čak i u uskom rangu instalacija. Kompaktnost i ultra-modularni dizajn čine ga pogodnim za instalaciju i nevjerovatno lakim za upotrebu”, izjavio je Andreas Herrnböck, European Business Development Manager Projector, Visual Communications, Canon Europe. 

XEED 4K500ST bit će dostupan u prvoj polovini 2016. godine.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.