x

Čapljina u vatri: Požar ugrozio stotine domova, spašava se kuća po kuća!

Požarna situacija na području Hercegovine izuzetno je teška, posebno je kritično u Čapljini. Sve vatrogasne jedinice su na terenu, a u pomoć su im pristigli pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

``Preko pet stotina objekata je ugroženo, doslovno se spašava kuća po kuća. Požari su aktivni u naseljima Hotanj, Modrič, Dretelj, Zvirojevići, Trebižat i Počitelj. Još jučer je zatraženo djelovanje helikoptera Oružanih snaga te se nadamo da će on doći što prije``, kazali su nam iz Centra za informisanje Civilne zaštite Čapljina.

 

Lokalno stanovništvo, svi koji su slobodni, je zamoljeno da pomognu gašenje požara. Kako kažu, stanje nije dobro i često se čuju eksplozije. Kako smo naknadno saznali, na brdu Gradina eksplodirale su dvije mine zaostale iz posljednjeg rata.

 

Djelovanje helikoptera Oružanih snaga u Čapljinu su stigli oko 18 sati i odmah počeli djelovati na ožarištu. Također, u pomoć pristiglo 30 pripadnika Oružanih snaga BiH.

 

Na području Mostara vatrogasci se još uvijek bore sa požarima u selima Pijesci i Gubavica te lokalitetu Kokorine na platou Podveležja. U Kokorini gori dalje od privatnih objekata, ali je opožarena površina izuzetno velika. 

 

Ta dva požara aktivna su od jučer, a danas se pojavio i požar iznad Drežnice gdje gori nepristupačan, minirani teren.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.