x

Carlsberg BH se priključio akciji izgradnje istočne tribine Stadiona Grbavica!

Kompanija Carlsberg BH pridružila se novoj akciji FK Željezničar „Izgradimo istočnu tribinu“ kojom se nastavlja realizacija projekta rekonstrukcije Stadiona Grbavica u Sarajevu. Već prvom akcijom ``Kupi stolicu za evropsku Grbavicu“ stvoreni su uslovi igranja evropskih takmičenja na domaćem terenu, što je bio san mnogih igrača i navijača, a obnovom istočne tribine biće dodatno poboljšani uslovi.

Kupovinom desetogodišnje ulaznice za istočnu tribinu u vrijednosti 1.000 KM, koja će važiti za sve susrete u organizaciji FK Željezničar, bilo da je riječ o Premijer ligi, Kup-u BiH, evropskim ili prijateljskim utakmicama, ova kompanija osigurala je postavljanje jedne stolice na centralnom dijelu istoka koji će biti posebno ograđen.

 

“Carlsberg BH rado podržava razvoj sporta u BiH i vrlo često ulažemo u sportske kolektive kroz princip sponzorskih pokroviteljstava te kroz obnovu sportske infrastrukture. Na ovaj, simboličan način, željeli smo podržati obnovu stadiona koji će FK Željezničar osigurati bolje uslove igre, a svima koji uživaju u fudbalu pružiti još kvalitetniji ugođaj na tribinama dok bodre svoj tim, bilo da je riječ o domaćim ili gostujućim navijačima”, izjavio je Dino Bajrić, Trade Marketing Specialist Carlsberg BH.

 

Gradnja istočne tribine kapaciteta 4.650 sjedećih mjesta počela je prije dvadesetak dana, a očekivanja iz Kluba su da će radovi biti gotovi do 5. marta. U prodaju je pušteno 500 desetogodišnjih ulaznica, a novcem od kupovine rekonstruiše se središnji dio istoka kapaciteta 500 sjedećih mjesta. Već je kupljeno više od 300.

 

``Mi smo zaista ponosni što je naš projekat izgradnje istočne tribine Stadiona Grbavica privukao veliku pažnju javnosti i što ponovo imamo veliku podršku fizičkih i pravnih lica koji nam nesebično pomažu. Akcija kupovine desetogodišnjih ulaznica “Izgradimo istočnu tribinu” kao i akcija ``Kupi stolicu za evropsku Grbavicu`` koju smo radili početkom prošle godine, dokaz su da je naš model rada prepoznat kao transparentan i vrijedan ulaganja i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da svima koji nam pomažu u našem generacijskom projektu rekonstrukcije Stadiona Grbavica zaista vratimo njihov uloženi novac``, poručili su iz FK Željezničar.

 

Svi koji kupe desetogodišnju ulaznicu, bilo da su fizička ili pravna lica, potpisuju ugovor sa Klubom koji služi kao garancija za narednih deset godina.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.