x

Carlsson zna kako postupati s Mercedesima!

Pod “kako postupati s Mercedesima” ne mislimo da dečki iz Carlssona znaju samo odabrati prave felge i bijelu boju, nego da svoj tunerski posao shvaćaju vrlo ozbiljno.

Inženjeri iz Saarlouisa su tako razvili paket tehničkih i estetičkih komponenti koje su obični C63 AMG pretvorile u još nešto bolje od njega samoga. Službeno su ga nazvali CC 63 S. Prvo je na red došla žila kucavica, točnije 4,0 litreni V8. Njega su ohrabrili s dodatnih 115 KS i 125 Nm okretnog momenta pa ukupne performanse vrtoglavo rastu do 625 KS i 825 Nm okretnog momenta.

 

Svatko normalan bi rekao da je to sasvim dovoljno za lijepo ubrzanje, a lijepo ubrzanje tako traje 3,8 sekundi do stotke. Spustio se tako na razinu AMG GT S modela kojeg karakteriziraju iste brojke ubrzanja. Krajnja brzina je tajnovita, ali znamo da je ovako snažni sedan limitiran na 250 km/h ili na 290 km/h ako ste odabrali opcijski AMG Driver paket.

 

Estetičke promjene se najviše odnose na mnoštvo karbonskih dijelova vrlo aerodinamičnog oblika karoserije. Naprijed je pričvršćen na odbojnik agresivniji spojler koji ima nove otvore za usis zraka, također od karbonskih vlakana. Na poklopcu prtljažnika se smjestio decentno dizajnirani spojler, zajedno s novim difuzorom koji se ističe s četiri crno-kromirane ispušne cijevi od nehrđajućeg čelika. Ventili se ručno mogu kontrolirati.

 

Ako vam nije dovoljno ugljičnih vlakana, možete naručiti i pragove u tom stilu kako bi izgled bio upotpunjen. Neizostavni dio su nove felge. Svojim dizajnom se lijepo ističu i daju finu notu sportskog, ali i profinjenog duha ovom brzom “obiteljskom” sedanu. 20-inčne felge dolaze s Michelin Pilot Super Sport gumama.

 

Sjedala i obloge vrata su presvučena najfinijom izvornom škotskom Nappa kožom te alkantarom i Carlsson plavim Tartan uzorcima. Dakle, sve što treba je tu. Ostaje “samo” na Vama da ga kupite.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.