x

Casting i talent agencija Zona organizovala druženje sa glumcima i gostima Sarajevo Film Festivala!

Casting i Talent agencija Zona sinoć je na lokaciji Industry Terrace Sarajevo Film Festivala u hotelu Evropa organizirala druženje sa glumcima i gostima Sarajevo Film Festivala. Povod za koktel koji Zona ove godine organizira su uspješni filmski projekti na kojima su Agencija i glumci radili proteklu godinu. Na druženju su bili prisutni članovi CineLinka, učesnici iz svih zemalja, reditelji, producenti, glumci - prijatelji, poslovni partneri agencije Zona i gosti festivala.

``Ovo je naš 4. party po redu party i izgleda da će ovo postati tradicionalno dešavanje, s tim da je ove godine organiziran u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, u okviru CineLinka i industry sektora. Ono na što smo najviše ponosni trenutno jeste to da imamo dva filma u programima SFF-a – ``Redoslijed nestanaka`` sa Goranom Navojcem i ``Snowpiercer`` sa Adnanom Haskovićem koji će se prokazati na zatvaranju SFF-a``, Izjavila je za Klix.ba Anila Gajević, direktorica casting i talent agencije Zona. 

 

Ona je dodala da mimo Festivala, slave i uspjeh filma koji je imao premijeru 13. Augusta u Los Angelesu. U pitanju je ``The November Man``, hit u kojem uz Piercea Brosnana igraju Amila Terzimehić i Mediha Musliović, a koji krajem augusta kreće u svjetsku distribuciju. 

 

Anila Gajević je dodala da Zona očekuje još neke filmske projekte kao što su ``Child 44`` sa Feđom Štukanom, te italijanski film ``Ne pitaj zašto`` u kojem se našlo mnogo njihovih glumaca. Također, i hrvatski glumac Goran Navojec je dobio ulogu u jednoj NBC-evoj seriji, a casting za nju je snimio upravo dok je bio u Sarajevu.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.