x

Ceca nikada nije bila ovoliko javno ponižena!

Građani Novog Sada su na internetu pokrenuli peticiju protiv najavljenog nastupa folk zvijezde Svetlane Ražnatović na Tamburica festu 28. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi. Takođe, na fejsbuku je napravljena grupa: "Stop Ceci na Tvrđavi".

Između ostalog, navodi se: Šamar nama u Vojvodini je njeno nastupanje na Tamburica festu. To ne smijemo da dozvolimo! Vojvodina je oduvijek bila multikulturna sredina, a zahvaljujući takvima kao što je Ceca, mnogi stanovnici Vojvodine su protjerani 90-ih ili su prisiljeni na samoegzodus - stoji u obrazloženju peticije koju je do sada potpisalo više stotina ljudi.

 

U komentarima koje su naveli neki od potpisnika peticije, stoji i da većina njih smatra da na manifestaciji koja se bavi promocijom tradicionalne tamburaške muzike nema mjesta za zvijezdu turbo folk muzike.

 
 
Organizatori manifestacije su nedavno saopštili da će Ceca nastupiti posljednje večeri festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi i da koncert neće biti plaćen iz gradskog budžeta, odnosno da će njen nastup platiti sponzori i donatori festivala iz privatnog sektora.

 

 

- Ulaz će biti besplatan 26. i 27. juna, kada će biti održana fijakerijada, nastupi kulturno-umetničkih društava, tamburaških orkestara i koncerti Zvonka Bogdana i ansambla "Dijako". Treće večeri, kada će se na Petrovaradinskoj tvrđavi takmičiti šest orkestara, a Ceca održati cjelovečernji koncert, karte će se naplaćivati po izuzetno popularnim cijenama zbog visokih troškova produkcije. Ražnatovićeva nastupa na zahtjev publike, koju smo prethodno anketirali - kazao je predsjednik Organizacionog odbora "Tamburica festa", Jovan Pejčić.

 

Izvor:24sata.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.