x

Cedevita ispustila visoku prednost, Trento u finišu stigao do pobjede

Cedevita je u prvom kolu Top 16 faze Eurocupa poražena na gostovanju kod ekipe Trenta rezultatom 83:72.

Košarkaši Cedevite su odlično otovrili susret protiv favorizovanog Trenta, ali su Italijani u finišu uspjeli obezbijediti pobjedu.

Gosti su igrali sjajno na početku susreta, a već krajem prve četvrtine stižu do prve dvocifrene prednosti, pa je ova dionica završena rezultatom 13:23 u korist Cedevite.

Sjajna igra Cedevite se nastavila i u drugoj četvrtini, a nekoliko minuta prije odlaska na poluvrijeme gosti imaju i plus 18.

Ipak, već tada počinje velika serija i povratak Trenta, koji do odlaska na odmor uspijeva smanjiti zaostatak na podnošljivih minus 11.

Trento igra puno bolje i u trećoj četvrtini i topi deficit, a početkom zadnje četvrtine prelazi dolazi do poravnanja (62:62), a potom prelazi i u vodstvo.

Domaći su nastavili sa sjajnom igrom u zadnjem periodu, te su potpuno nadigrali Cedevitu i na kraju lagano priveli susret kraju.

Ekipu Trenta je do pobjede vodio sjajni Dustin Hogue sa double-double učinkom od 27 poena i 10 skokova, dok je Shavon Shields dodao 17 poena.

Kada je u pitanju Cedevita najefikasniji su bili Roko Ukić i Demetris Nichols sa po 15 poena. Džanan Musa je ubacio sedam poena, dok se Andrija Stipanović sa nešto više od 18 minuta na parketu nije uspio upisati u strijelce.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.