x

Čelik na otvaranju nove dvorane bolji od Donjeg Vakufa!

Večeras je u Donjem Vakufu u okviru otvaranja nove Gradske dvorane odigrana prva utakmica 7. kola A1 lige za košarkaše. 

Snage su odmjerili domaći ``Promo`` Donji Vakuf i zenički Čelik. U prepunoj dvorani u kojoj su bili brojni zvaničnici iz BiH, Švedske, Italije, Turske vidjeli su veoma dobru i dosta sadržajnu košarku. Na kraju utakmice više razloga za slavlje imali su gosti iz Zenice, koji su s najmlađomekipom u historiji kluba pokazali kako se bori za crno-crveni dres.

 

Prva četvrtina protekla je izjednačeno, bilo je dosta grešaka, ali na kraju domaćini su prvi period završili s prednošću 15:14, u drugoj četvrtini također izjednačena utakmica, igralo se koš za koš, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 37:36 za ekipu ``Promo`` iz Donjeg Vakufa.

 

Treća četvrtina je možda bila i odlučujuća u večerašnjoj utakmici, gostujući dvojac Bilić i Mešinović bio je nezaustavljiv za domaću odbranu, tako da su Zeničani preokrenuli rezultat koji je na kraju treće četvrtine glasio 53:64 za Čelik.

 

U posljednjoj četvrtini na krilima domaćih navijača ekipa iz Donjeg Vakufa pokušala je na sve načine da stigne prednost gostiju, na dvije minute prije kraja utakmice bilo je 74:76 za Čelik, ali domaći košarkaši nisu imali snage za potpuni preokret. Konačni rezultat večerašnje utakmice glasio je 80:86 (15:14, 22:22, 16:28 i 27:22) za ekipu Čelika.

 

U redovima pobjedničke ekipe briljirao je kapiten Armin Bilić s 32 poena, sedam skokova i tri asistencije, sjajan je bio i Ermin Mešinović s 25 poena i šest skokova, dok je Faris Preljević ubacio 17 poena uz tri asistencije. U poraženoj ekipi sjajan je bio Japlak s 25 poena, devet skokova i četiri asistencije, Vinčević je ostvario 19 poena i 10 skokova, dok je Alkić je imao 12 poena, 11 skokova i šest asistencija.

 

Nakon sedam odigranih kola Čelik ima omjer četiri pobjede i tri poraza, te se nalaze u gornjem dijelu tabele, dok je Promo ostao na dvije pobjede i pet poraza, te se nalaze pri samom dnu tabele A1 lige.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.