Centar Skenderija vam predstavlja: Željko Joksimović / Dva svijeta

29.11.2017 18:00
centar-skenderija-vam-predstavlja-zeljko-joksimovic-dva-svijeta-main

Kad: 29.11.2017. u 20:00

Gdje: Dvorana "Mirza Delibašić", Sarajevo, BiH

 

Centar Skenderija Vam predstavlja spektakularni koncert ``Dva svijeta`` Željka Joksimovića - 29. novembra u dvorani ``Mirza Delibašić``.

Cijene ulaznice su od 15 KM do 50 KM (EXCLUSIVE VIP) i broj mjesta je ograničen na 3600 jer se radi isključivo o mjestima za sjedenje. Ulaznice se mogu kupiti putem http://www.kupikartu.ba/ online sistema i na svim kupikartu.ba prodajnim mjestima (https://www.kupikartu.ba/page/listaagencija). S obzirom na veliko interesovanje za ovaj koncert, preporučujemo vam da na vrijeme nabavite svoje ulaznice.

 

Ulaznice u prodaji od srijede 30. augusta. 

 

Koncert se organizuje povodom 48. rođendana Centra Skenderija Sarajevo.

 

„Dva svijeta“ je projekat u kojem je jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović izmijenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rock pjesama, kako i nekoliko njegovih pjesama . Pjesme su „obučene“ u swing muziku i odjelo jazza.

 

Ideja novoga projekta je iskorak, po uzoru na Paula Anku i Michaela Bubblea, obraditi već postojeće, poznate pjesme iz svijeta popa, rocka i narodne muzike, te na taj način pomiriti naizgled nepomirljive svjetove.

 

U tu je svrhu Joksimović okupio muzičare različitih muzičkih stilova i oblikovao sastav u formi big benda, pod nazivom Kapitalisti. 

 

Spektakl prati vrhunska produkcija koja pomjera granice kada je u pitanju scenografija, ozvučenje, rasvjeta, a svaku numeru prati poseban film sa pričom koju je osmislio čuveni scenarista Nebojša Romčević. Željko tada razgovara sa publikom i dočarava im emocije i poruke koju nosi svaka pjesma, na specifičan način. Cijelokupan doživljaj je filmski, na momente i nestvaran. 

 

Na bini se nalazi oko 30 muzičara, od instrumenata uključene su trube, trombone, saksofoni, klavir, klavijature, gitara, bas, bubnjevi, perkusi, prateći vokali.

 

“Sving je možda jedina muzika u kojoj patnja izgleda glamurozno. Mi mislimo da je neka pesma prošla kroz naš život, ali je zapravo obratno. Mi smo prošli kroz njenu vječnost. Svaka pesma ima priču i mi smo želeli da je ispričamo nekim posebnim jezikom u kojem ima samo ljubavi” – pojasnio je Joksimović.

 

Pozivamo Vas da budete dio proslave 48. godina postojanja simbola grada „Centra Skenderije“, mjesta koje od 1969. godine nosi epitet centra zbivanja kultrnih, sportskih, privrednih i sajamskih događaja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.