x

Češka namučila juniore, ali mladi Zmajevi slave!

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas u trećem kolu Evropskog prvenstva selekciju Češke 72:65, te je naš tim došao do drugog trijumfa na prvenstvu. 

Bh. košarkaši su dobro otvorili meč. Poveli su sa 6:0, a Česi do prvih poena stižu tek nakon dvije i po minute igre.  Protivničku selekciju nije sputao nešto lošiji start, te se u prvom periodu igrala dosta izjednačena košarka. Nakon 10 minuta igre naša selekcija je imala četiri poena prednosti, 14:10...

 

Serijom od 6:0 je otvorena druga četvrtina. Imali smo u tim trenucima deset poena  prednosti (20:10), na sredini druge dionice bilo je i plus 12, ali su Česi nešto bolje odigrali završnicu prvog poluvremena, te se na odmor otišlo sa samo četiri poena prednosti u korist izabranika Dragana Bajića, 29:25.

 

Nastavak susreta ponovo donosi veoma neizvjesnu košarku. Češka je serijom od 8:0 uspjela otići na četiri poena prednosti, 40:36, ali naš tim nije pao nakon ove protivničke serije. Uspjeli su da ponovo povedu, a za prednost od dva razlike nakon 30 minuta pobrinuo se Pilavdžić šutem u posljednjoj sekundi za 44:42.

 

Češka je počela pogađati šuteve u posljednjoj dionici. Otišli su na pet poena prednosti, 51:46, no naša selekcija se ponovo vratila. Nisu dopuštali Česima da se previše odvoje, te je utakmica ušlo u neizvjestan finiš.

 

Sama završnica pripada bh. košarkašima. Pojačali su igru u odbrani, Atić i Aleksić su pogađali kad je trebalo, te su serijom od 11:0 prelomili meč u našu korist. 

Naša selekcija je tako prošla u drugi krug takmičenja, gdje nas čekaju dueli s Crnom Gorom, Hrvatskom i Srbijom.

 

Aleksandar Lazić je s 20 poena i devet skokova predvodio našu selekciju danas, Aleksić je dodao 14, a Đedović 10 poena. Kod Češke Svoboda je ubacio 12 poena.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.