x

Cestovno legalni Aston Martin Vulcan daleko od stvarnosti!

Ruku na Srce Aston Martin zna napraviti brutalni automobil. Iako mu se nerijetko spočitava korištenje stare tehnologije njegovi sportaši i dalje su vrhunski primjerci koji se bez problema nose s konkurencijom. Automobili spremljeni za stazu priča su za sebe, pa tako i Vulcan kojeg je brand iz Gaydona predstavio početkom godine. Ovaj trkač u brojnim glasinama dobivao je cestovno legalnu izvedbu koju su Britanci sada službeno demantirali…

Aston Martin neće spremiti cestovnu verziju trkača Vulcan otkrivenog u Ženevi ove godine. Jurilica zasnovana na tehnologiji modela One-77 neće dobiti cestovno dozvoljenu izvedbu iako je to u jednom od razgovora dao naslutiti Aston Martinov Simon Croft. Interes za takav automobil dakako postoji, no Britanci su se trenutno fokusirali na stvaranje vrhunskog trkaćeg stroja koji će pomesti konkurenciju.

 

Podsjetimo, Vulcan pokreće 7.0-litreni V12 atmosferac s više od 800 KS. Ta snaga na stražnje se kotače prenosi preko šest-stupanjskog Xtrac sekvencijalnog mjenjača i diferencijala s ograničenim proklizavanjem dok poseban natjecateljski ovjes donosi podesive amortizere s DSSV ventilima. Za zaustavljanje ovog trkača brinu se Brembove natjecateljske komponente i karbonsko-keramički diskovi. Aston Martin Vulcan donosi i varijabilni traction control te podesivi ABS. Kako bi ovaj ultra-sportaš udovoljavao FIA pravilima tu je i kavez unutar putničke kabine.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.