x

Četiri dana uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu: Groznica zastava potresa Sarajevo!

Do Svjetskog prvenstva u Brazilu ostalo još samo četiri dana, a sudeći prema uzavreloj atmosferi na gradskim ulicama Sarajlije obećavaju dobar provod tokom održavanja nogometnih utakmica.

Gradom je od sinoć zavladala prava groznica postavljanja zastava nogometnih reprezentacija učesnica Svjetskog prvenstva, kako na ulicama tako i ispred ugostiteljskih objekata.

Kako nam je kazao Denis Stojnić, vlasnik jednog od sarajevskih kafića, za manje od 24 sata postavio je čak 130 zastava raznih reprezentacija.

Ugledajući se na zemlje Evropske unije, koje prakticiraju ovakva obilježavanja pred utakmice, došao sam na ideju da postavim što malih što velikih zastava. Za dan-dva postavit ću i zastave Afrike, Holandije, Nigerije, a zastava BiH dominira u odnosu na ostale – kazao je Stojnić.


S obzirom da su originalni dresovi reprezentacija učesnica na Svjetskom prvenstvu izuzetno skupi, Sarajlije se teško odlučuju na kupovinu. 

Ukoliko 15. juna pobijedimo Argentinu, trgovci će moći prodati i dimije na kojima piše reprezentacija BiH. Nadam se, da se naši reprezentativci neće prepasti i da ćemo biti prvaci svijeta – kazao je Husein Hrapović, trgovac na Baščaršiji.

 

Izvor: avaz.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.