x

Četvorke su svakog dana dolazile u školu pocijepane i gladne: Kada se jednog dana nisu pojavile, učitelj je saznao stravičnu istinu!

Život četvorki Bjanke, Medison, Tifani i Paris djelovao je savršeno.  Živjele su u jednom od najbogatijih naselja na svijetu. No, nije sve bilo tako savršeno kako je djelovalo. Nihovi roditelji su bili uspješni, živjeli su u ogromnoj kući sa bazenom. Spolja je djelovalo sve idilično, ali niko nije mogao naslutiti šta se dešava unutra.

Djeca su rasla u paklu jer je njihov otac bio agresivan i nasilan.  Svaki dan im je govorio da su bezvrijedne, te je ih tjerao da lijepe plakate po susjedstvu, što je bilo dio njegovog posla.  Također, nije ih dovoljno hranio.

 

Njihova majka je imala ozbiljne psihičke probleme i nije mogla zaštiti ni sebe ni djecu.  Jedne godine, 4 dana pred Božić, otišla je u kupovinu i nikada se nije vratila. Ono što je posebno šokantno jeste da je njihv otac svoje sinove tretirao potpuno normalno, a nije ni dan prošao da  kćerke nije maltretirao i tukao.  Jednu od djevojaka je jednom prilikom srušio na zemlju tom silinom da je slomila ruku, u bolnici je tvrdila kako se okliznula i pala. 

 

Kada su djevojke imale 11 godina, Medison je jednog dana u školu otišla sa ranom na čelu.  Kada ju je nastavnica pitala odakle joj ta rana, priznala je da joj je to uradio njen otac. Nastavnica je obavijestila policiju.

 

Djevojke su skolonjene iz svog doma, odvojene jedna od druge i predate hraniteljskim porodicama.  Naime, njihov otac se želio da se osveti, jer je bio ubijeđen da su ga djeca ``izdala``.  Stalno je uznemiravao hranitelje njegove djece i prijetio ljudima koji su htjeli da ih usvoje. Mnoge porodice su odustale od usvajanje djevojčica.  Na kraju su sve zajedno stigle u dom Nadin Džet. Uz njenu podršku djevojke su završile školu, što je nažalost rijedak slučak kod štićeničke djece.

 

U oktobru, Bjanka, Medison, Tifani i Paris napunile su 20 godina. Sada su na koledžu, a tri od četiri djevojke su u košarkaškom timu.  U maju 2016, godine osnovale su fondaciju ``A Case of Love`` kako bi pomogle drugoj usvojenoj djeci. 

(Novi.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.