x

Četvrti rođendan u Kamernom teatru: ``Ja, mahaluša`` odigrana po 150. put!

Kultna sarajevska predstava ``Ja, Mahaluša`` odigrana je ove srijede, 25. marta po 150. put u Kamernom teatru 55.  Ujedno, to je predstavljalo i četvrti rođendan uspješnog ``mahalanja`` na pozorišnim scenama u BiH i Regiji.   ``Ja, mahaluša`` je nezamjenjiva komedija koja i poslije četiri godine igranja razgaljuje, oplemenjuje, zabavlja i obara s nogu. 

Bila je ovo idealna prilika da oni koji nisu uspjeli pogledati ovu hit komediju do sada , a i oni koji su je gledali nekoliko puta, utvrde gradivo, te vide nenadmašnu Nelu Đenisijević i neodoljivog Nenada Tešića kao i strastveni Ansambl Cabaret u svojoj zamamnoj i rasplesanoj igri na daskama koje život znače.

 

``Ja, mahaluša`` je kabare koji je ujedinio sve generacije, različitih zanimanja i statusa, jer, između ostalog,  publiku ne dijeli po zvanju, znanju i obrazovanju nego je otvoren za svakoga koji je spreman zabaviti se a pri tome potpuno otvoriti oči za ono što se zbiva u nama i oko nas.

 

- Ove su nam četiri godine prošle kao u snu, a u njima je sažeto toliko događanja da se komotno može reći da smo proživjeli sto godina zajedno. Igrali smo po cijeloj BiH, Regiji, obišli tri kontinenta, svađali se i mirili, pravili stanke i pravili djecu, dobili na hiljade poklonika i pobrali simpatije gdje god da smo se našli. Ostvarili, kratko rečeno, naš san - a to je živjeti ljubav i dijeliti radost sa svima. Publika se osevapila s nama  a bogme i mi s njima - riječi su autorice i producentice Indire Kučuk-Sorguč, po čijem je bestselleru predstava i nastala.

 

Scenski život ``mahalanja`` i otpočeo je s ``Mahalušom`` koja je na muzičko-scenski način ispričala našu realnost koristeći se jezikom žargona, imitacije, pjesme, vica i šale. Bit će to još jedno izvođenje ovog prvog bh. originalnog kabarea kojega je do sada gledalo više od 100 hiljada poklonika. Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima uvijek se traži karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.