x

Chelsea izjednačio klupski rekord po broju uzastopnih pobjeda, ali i ostao bez Coste i Kantea!

Antonio Conte je trener koji je upisao najviše uzastopnih ligaških pobjeda na klupi Chelseaja nakon što je sa svojom trupom pokorio i Crystal Palace (1:0) na Selhurst Parku u prvoj utakmici 17. kola Premiershipa.

Plavci su nanizali 11. uzastopnu pobjedu u ligi u kojima je zabilježio fenomenalnu gol-razliku 25:2. Ova generacija Chelseaja izjednačila je rekord one iz 2009. godine kada je također povezano 11 uzastopnih pobjeda u ligi, ali tada se takav niz nije desio u jednoj sezoni. 

 


CP--CH_0--1 by mediabh

Naime, Chelsea je u posljednjih pet utakmica u sezoni 2008/09. upisao pet pobjeda dok je na klupi bio Guus Hiddink, a onda je tom nizu dodao još šest pobjeda u sezoni 2009/10. pod vodstvom Carla Ancelottija. Stoga je ovaj uspjeh još veći, jer je upisan u jednoj sezoni i dok je na klupi sjedio jedan čovjek - Antonio Conte.

 

Sve pobjede stigle su od momenta kada je italijanski stručnjak sklopio tim u foramciju 3-4-3, a prvi u nizu stradao je Hull City.

 

Pobjedu Plavcima koji su ponovo doniminrali donio je Diego Costa u 43. minuti kada je pogodio glavom nakon centaršuta Azpilicuete. To je bio 13. Costin gol u ovoj sezoni čime je ponovo usamljen na prvom mjestu liste najboljih strijelaca. Gol manje od njega postigao je Alexis Sanchez iz Arsenala koji u ovom kolu sutra gostuje kod Manchester Cityja.

 

Chelsea je ovu pobjedu platio malo ``skupo``, jer su po žuti karton dobili Costa i Kante što znači da su obojica suspendovani za naredni meč protiv Bournemoutha kod kuće.

 

Costa je sa današnjim pogotkom stigao do 50. gola za Chelsea, a za to mu je trebalo 97 utakmica. U poređenju sa legendarnim Didierom Drogbom, Costi je trebalo manje mečeva, jer je Drogba 50. gol postigao u 112. nastupu za Plavce.

 

Ovo je peti put da Chelsea dočeka Božić na prvom mjestu u Premiershipu, a u sve četiri prethodna navrata na kraju je osvojio i titulu. Da li ih isti ishod čeka i ovaj put?

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.