x

Chevrolet Europe objavio cijene za Corvette Singray!

Evropski model sedme generacije automobila Corvette s bogatom opremom:

 

  • paket opreme Z51 za bolje performanse uključuje magnetski podesiv ovjes i sistem PTM (performance traction management),
  • nova Corvette ima najjači serijski motor ikad proizveden,
  • cijene će se kretati od 69.990 eura u Njemačkoj.

ZURICH – Chevroletov novi sportski automobil Corvette Stingray stiže u prodajne salone diljem Evrope u jesen 2013. godine. U Njemačkoj cijene za kupe verziju sedme generacije Corvette kreću se od 69.990 eura. 

Standardna oprema Corvette Stingray uključuje sportski paket Z51 koji obuhvata:

  • poboljšan aeropaket za pojačavanje stabilnosti pri visokim brzinama,
  • elektronički diferencijal s ograničenim proklizavanjem,
  • posebne amortizere, opruge i stabilizatore,
  • poseban omjer stupnjeva prijenosa za bolje performanse,
  • sistem podmazivanja sa suhim karterom, hlađenje diferencijala i mjenjača,
  • veće prednje (19x8,5 inča) i stražnje (20x10 inča) felge i gume
  • veće prednje (345 mm) i stražnje (338 mm) kočnice.

Nadalje, Z51 paket uključuje najnoviji sistem magnetski podesivog ovjesa (opcija u SAD-u) posebno prilagođenog evropskim cestama, kao i PTM (performance traction management) sistem te sportski ispušni sistem.

"Corvette već generacijama inspirira milijune ljudi, a ni novi Stingray nije u tome iznimka. Napredak dizajna i tehnologije omogućio nam je da proizvedemo automobil koji će obilježiti desetljeće i nadmašiti očekivanja kupaca", rekla je Susan Docherty, predsjednica i izvršna direktorica za Chevrolet i Cadillac Europe. "Corvette Stingray parira konkurenciji kada su u pitanju performanse, a uz to je cjenovno pristupačniji. Stingray je više od običnog automobila, namijenjen je vozačima koji misle ozbiljno i koji žele osjetiti čisti užitak koji poistovjećujemo s imenom Corvette".

Snagu će razvijati novi 6,2-litarski V8 motor LT1 u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa sedam brzina i funkcijom Active Rev Matching koja predviđa stepen prijenosa i u skladu s time  prilagođava brzinu motora za glatko mijenjanje brzina. Motor razvija 460 KS (343 kW) pri 6.000 okretaja u minuti uz okretni moment od 630 Nm pri 4.600 okretaja sa sportskim ispušnim sistemom. *Stingray je postigao najvišu snagu ikada zabilježenu za automobil Corvette. Očekuje se ubrzanje do 60 mph (97 km/h) za manje od 4 sekunde i ekonomičnija potrošnja goriva.

Osim toga, Corvette Stingray koristi novi revolucionarni Chevrolet MyLink radio s dva 8-inčna zaslona (uz mogućnost osobnog prilagođavanja zaslona), USB ulazom, ulazom za SD karticu i Aux-priključkom, kao i pomičnim središnjim zaslonom iza kojeg se može spremiti uređaj.

* Podatke potvrdilo američko Udruženje automobilskih inženjera (SAE).

 Osnovan 1911. u Detroitu, Chevrolet je četvrti po veličini svjetski automobilski brand, koji godišnje prodaje gotovo pet miliona automobila i kamiona u više od 140 država. Chevrolet svojim kupcima nudi štedljive automobile visokih performansi, izražajnog dizajna, visoke kvalitete, opremljene Chevrolet MyLink tehnologijom. Ponuda u Evropi uključuje gradske automobile Spark i Aveo, mali SUV Trax, kompaktni Cruze, obiteljski jednovolumen Orlando, kompaktni SUV Captivu, srednje veliku limuzinu Malibu, legendarne sportske automobile Camaro i Corvette te Volt, električni automobil s produljenim dosegom. Za više informacija posjetite chevroleteurope.com ili media.chevroleteurope.com.

ekskluziva.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.