x

Chevrolet Trax osvojio pet zvjezdica !

ZURICH – Chevroletov novi mali SUV Trax, osvojio je maksimalnih pet zvjezdica na testu sigurnosti koji je provela nezavisna organizacija za zaštitu potrošača Euro NCAP (Europski program za ocjenu sigurnosti novih automobila). Chevrolet Trax je sedmi Chevroletov model, uz Aveo, Volt, Cruze, Orlando, Malibu i Captivu, kojem je Euro NCAP dodijelio najviše ocjene za sigurnost. 

Usprkos činjenici što je Trax testiran prema novim, strožim kriterijima Euro NCAP-a za 2013., pokazao se među najsigurnijim automobilima u svom segmentu.

``Izražajan i oštar vanjski dizajn Traxa već na prvi pogled odaje visoku razinu sigurnosti. Uostalom, sigurnost i jest jedan od razloga za kupovinu SUV-a. Zaista smo ponosni što smo dobili pet zvjezdica kao rezultat NCAP-ovog testiranja, što potvrđuje ono što kupci Traxa i očekuju od našega malog SUV-a“, rekla je Susan Docheerty, predsjednica i izvršna direktorica za Chevrolet i Cadillac Europe.  

Rezultati Euro NCAP-a pokazali su da je u kategoriji zaštite odraslih putnika, Trax ocijenjen s izvrsnih 94 posto. Između ostaloga, Trax je dobio i maksimalan broj bodova u testu bočnog udara, pružajući putnicima dobru zaštitu svih dijelova tijela. Dobri su rezultati postignuti i u slučaju frontalnog sudara, a Trax je pokazao i da jamči dobru zaštitu od ozljede vratne kralježnice u slučaju stražnjeg udara, zahvaljujući podesivim sjedalima i naslonima za glavu.

U kategoriji zaštite djece, Trax je postigao dobre rezultate u testu bočnog udara, kao i kod testiranja pričvrsnih mjesta za dječju sjedalicu na stražnjim sjedalima.

Euro NCAP je dodijelio maksimalan broj bodova odbojniku Traxa u kategoriji sigurnosti pješaka.

Traxova standardna sigurnosna oprema zadovoljila je zahtjeve NCAP-ovih testiranja u kategoriji ugrađenih sigurnosnih sustava,.

Chevrolet je sigurnost u vožnji digao na višu razinu i uvođenjem sustava Siri Eyes Free. Uz Chevroletov MyLink radio, koji je dostupan u Traxu, kupci s kompatibilnim iPhoneom* mogu glasovnim uputama upravljati pametnim sustavom Siri koji obavlja pojedine radnje dok sami sigurno očima prate cestu i drže ruke na upravljaču.  

Chevrolet Trax se u svibnju počeo prodavati u Europi, a kupcima nudi mnoge pogodnosti punokrvnog SUV-a, pritom pružajući dinamiku vožnje i potrošnju goriva manjeg automobila. Trax nudi maksimalnu svestranost, od fleksibilne i moderne putničke kabine, preko mogućnosti odabira pogona na sve kotače, do Chevrolet MyLink radija koji se može povezati s pametnim telefonom. 

Euro NCAP je testirao Chevrolet Trax s prednjim pogonom, serijskom opremom LT i 1,7-litarskim dizelskim motorom od 130 KS. 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.