x

Ćiro Blažević selektor Srbije !

 

Dobro obaviješteni izvor iz Fudbalskog saveza Srbije otkrio je jučer redakciji „Alo!“ pravu eksluzivu - iskusni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević (77) izabran je za selektora „orlova“!!!

Do ovog senzacionalnog izbora je došlo nakon što su propali pregovori sa Sinišom Mihajlovićem, Milovanom Rajevcem i Ivanom Jovanovićem, pa su čelnici FSS-a odlučili da nacionalni tim, koji u septembru očekuje početak kvalifikacija za Mundijal u Brazilu 2014. godine, povjere čovjeku koji je s hrvatskom reprezentacijom 1998. osvojio treće mesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a dvije godine ranije bio učesnik četvrtfinala evropskog šampionata.
Blaževiću jednogodišnji ugovor sa iranskim klubom Mes Kermanom ističe neposredno pred kvalifikacioni meč Škotska-Srbija, pa je u Savezu zaključeno da „ne postoje tehničke smetnje za angažovanjem proslavljenog stručnjaka“.
„Alo!“ je tragom ove informacije kontaktirao s Miroslavom Blaževićem.

- Znači, dokopali ste se priče koja se kuhala godinama i sad je, konačno, došlo vrijeme da se realizira. Meni to imponuje, nemam šta da krijem, ali vjerujem da je i svim Srbima čast što su na čelu reprezentacije dobili najboljeg trenera na svijetu - u svom stilu će Ćiro.
Da li vas iznenađuje poziv iz FSS-a?
- Iskreno, poslije svega što sam čitao u zagrebačkoj štampi ovih dana, očekivao sam da će prvi potez da napravi Hrvatska. Čekao sam prvo poziv iz Zagreba, ali me itekako raduje i ovaj beogradski... Očigledno je Fudbalski savez Srbije preduhitrio Nogometni savez Hrvatske. I znajte, kad dođe trenutak potpisivanja ugovora, Ćiro neće zatezati oko love. Moj motiv je isključivo sportske prirode, izazov mi je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Fudbalski savez Srbije je konačno povukao pravi potez i sa mnom „orlovi“ mogu da polete visoko. Vidjećete...
U kakvim ste odnosima s Tomislavom Karadžićem?
- Mi smo ti ko od dva brata djeca!
Možete li da pretpostavite ko je pogurao vaš dolazak na klupu Srbije?
- Ubijeđen sam da je predsjednik Boris Tadić imao veliki utjecaj, kao i moj prijatelj iz Banjaluke Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Očigledno su i njih dvojica prepoznali šta je nacionalni interes fudbalske Srbije, vaše države uopće.
Vrijeme je da počnete da razmišljate i o pomoćniku?
- Tu nema dileme. Robert Prosinečki! On izuzetno dobro poznaje situaciju u srpskom fudbalu. Robert je moj izbor! Radujem se druženju s njim...
Verujete li da će pristati da vam bude pomoćnik?
- A zašto ne bi? Uostalom, ako smo se nas dvojica malo udaljili poslednjih godina, moja supruga je u izuzetnim odnosima s njim. Ako bude bilo potrebe da ga ubjeđujem, onda ću to prepustiti mojoj Zdenki. Biće sve OK!
Gospodine Ćiro, moramo vam otkriti na kraju razgovora - vijest za selektora Srbije je ipak prvoaprilska šala redakcije „Alo!“.
- Mangupi jedni! Samo vama Srbima može tako nešto da padne na pamet. Al‘ ako, ne ljuti se Ćiro... Život je jedan. Ko ne zna da prihvati šalu, nek ide do đavola!

 Odmah da vam kažem, na meču Srbija - Hrvatska zamjenjivaće me moj  pomoćnik Prosinečki!

U razgovoru s Ćirom Blaževićem posebno nas je interesovalo da li će mu biti problem da vodi dvije kvalifikacione utakmice protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, koje su na programu 22. marta („Poljud“ ili „Maksimir“) i 6. septembra 2013. godine („Marakana“).
- E, tu moram biti iskren, moje srce ne bi izdržalo. To će mi biti dvije najteže utakmice u karijeri. Stoga, tražiću izuzeće. Morate da me razumijete. Kad dođe do tih utakmica, Ćiro će na tribine, a mjesto na klupi ću ustupiti Prosinečkom.

Izvor: Alo/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.