x

Ćiro, Marković, Musa, Ćatić i Jenkins prognozirali rezultat utakmice Sarajevo - Zaria!

FK Sarajevo je među najpopularnijim sportskim kolektivima u regionu, a o tome svjedoči armija navijača, koja svakodnevno prati ovaj klub. Među navijačima Bordo kluba nalazi se i veliki broj poznatih ličnosti, a neke od njih za zvaničnu internet-stranicu prenijeli svoje prognoze predstojećeg evropskog susreta Sarajeva i moldavske Zarije u 1. pretkolu Evropske lige.

``Sarajevo ima tradiciju, a najveća kvaliteta te tradicije je rečenica – Možemo i moramo! U ovoj presudnoj utakmici za prolazak dalje vjerujem da će Sarajevo pronaći neupitnu snagu, jer su to pokazali u prvom susretu. 2:1 u gostima? To je odličan rezultat da ih `ćopimo` kući 2:0 ili 3:0. Nema sumnje kod mene da će mladići iskoristiti ovu šansu u Evropi“, rekao nam je bivši fudbaler Sarajeva i nekadašnji selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević.

 

Njegovo mišljenje dijeli i košarkaška legenda, Nenad Marković.

 

``Vjerujem i nadam se da će biti 2:0 za Sarajevo“, rekao je popularni Neno. 

 

Stopama Markovića korača Džanan Musa, mladić, koji je jedan od najtalentovanijih košarkaša starog kontinenta. Ovaj aktuelni reprezentativac BiH navijač je FK Sarajevo, a on također vjeruje u pobjedu izabranika Mehmeda Janjoša.

 

``Ljubav prema FK Sarajevo se rodila kada sam bio mali. U sportu pored truda i zalaganja važna je sreća. Kvalitetni smo, imat ćemo sve. Rezultat 2:0 za nas!``, prognozirao je Musa.

 

Jedna od najuspješnijih žena iz naše države u svijetu, Sanela Jenkins, uvjerena je pobjedu igrača Sarajeva. 

 

``Vjerujem da će Sarajevo proći u naredno kolo, moja prognoza je pobjeda rezultatom 2:0``, kazala je Jenkins. 

 

Bosanskohercegovački bosker Adnan Ćatić, svjetski poznat kao Felix Sturm, poručio je da očekuje prolaz bh. kluba u narednu rundu. 

 

``Bordo klub može doći do pobjede, priželjkujem 2:0“, jasan je bio Ćatić.

 

``Vjerujemo da će tribine koševskog stadiona biti ispunjene i da će fudbaleri Sarajeva nošeni podrškom svojih vjernih navijača i simpatizera širom svijeta doći do željene pobjede. Bordo klub dočekuje Zariju na Koševu 6. jula sa početkom u 20 sati``, saopćeno je iz FK Sarajevo.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.