x

Coca-Colin poslovni forum 13. oktobra u Sarajevu!

Poslovni sistem Coca-Cole ove godine obilježava četrdeset godina poslovanja u Bosni i Hercegovini i petnaestu godišnjicu ponovne izgradnje punionice u Hadžićima. Tim povodom, Coca-Cola organizuje poslovni forum koji će se održati: u utorak, 13. oktobra, od 11 do 12:30 sati, u hotelu Bristol u Sarajevu (sala Banja Luka).

Coca-Colin poslovni forum će okupiti ključne predstavnike ekonomskog, političkog i nevladinog sektora u Bosni i Hercegovini a tokom Foruma biće predstavljena studija “Socio-ekonomski utjecaj Coca-Colinog sistema u BiH u 2014. godini”. Studiju je pripremila konsultantska kuća Steward Redqueen, koja se bavi strateškim savjetovanjem, pod vođstvom uglednog profesora Ethana B. Kapsteina sa Woodrow Wilson School, Univerziteta Princeton. Prof. Kapstein će ovom prilkom  predstaviti glavne  nalaze Studije.

 

Cilj Coca-Colinog poslovnog foruma je podstaći raspravu o značaju doprinosa koji velike kompanije svojim uspješnim i odgovornim poslovanjem daju socijalnom i ekonomskom napretku zajednice ali i skrenuti pažnju i na značaj koju očuvanje i jačanje proizvodnih djelatnosti ima za napredak privrede. Ujedno, Forum je prilika da se podstakne jačanje saradnje velikih kompanija, vlade i civilnog društva s ciljem osiguranja ne samo privrednog, već i društvenog napretka zemlje. 

 

Coca-Colin sistem u Bosni i Hercegovini čine Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo, podružnica Coca-Cola Hellenic grupe, koja je odgovorna za domaću proizvodnju te kompanija Barlan B-H d.o.o., produžnica The Coca-Cola Company, koja je zadužena za promociju Coca-Colinih proizvoda.

 

Poslovni forum se realizuje pod pokroviteljstvom

 

Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH, Asocijacije poslodavaca BiH, Američke trgovinske komore u BiH, Vijeća stranih investitora u BiH i uz podršku Poslovnih novina te uz medijsko pokroviteljstvo Dnevnog avaza, Dnevnog lista, Nezavisnih novina i magazina InStore. 

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.